K1 i Boks

Holly Holm, Roy Jones i James Toney ulaze u Kuću slavnih, zajedno s po mnogima najvećom ikad

Bernard Hopkins, Holly Holm i Oscar De La Hoya

 Al Bello/Getty Images/Profimedia
Uskoro će se održati svečana ceremonija primanja u boksačku Kuću slavnih

Novih pet velikih boksačkih imena uskoro će postati dijelom Kuće slavnih boksa, koja se nalazi u Canastoti, mjestu unutar američke savezne države New Yorku. Nakon što dodjela za 2020. godinu nije upriličena, ti laureati također će svoju svečanu inauguraciju dobiti ove godine. Dakle, class od 2020. i class 2021. zajedno će ući u boksačku povijest.

Tri boksača i dvije boksačice ovog će puta naći svoje mjesto u krilu rezerviranom za najuspješnije sportaše.

Svoj red dočekao je tako jedan od najvećih boksača svih vremena, bivši svjetski prvak četiri kategorije te jedini boksač koji je osvajao titulu u srednjoj i teškoj kategoriji, Roy Jones Jr. On je svakako najveće ovogodišnje ime, kako po pitanju popularnosti, tako i karijere.

Pridružit će mu se James Toney, bivši prvak tri kategorije te svojevremeno pound-for-pound prvi boksač svijeta. On je poznat i po svom izletu u UFC, gdje je ipak dosta lako poražen od Randyja Couturea.

Posljednji boksač koji će im se pridružiti je Miguel Cotto. Iako će mnogima ostati u pamćenju po porazima u nekim velikim mečevima, prije svega protiv Floyda Maywethera Jr. i Canela Alvareza, on je također držao titulu u četiri različite kategorije, a poznat je i po vrlo uzbudljivom načinu borbe.

Preostala dva mjesta pripadaju boksačicama, a prva je Holly Holm. Prije nego se prebacila na MMA, gdje je pobjedom protiv Ronde Rousey postala prvakinja te kreirala najveće iznenađenje u UFC povijesti, Holm je držala boksačku titulu u tri kategorije, uz čak 18 obrana iste.

U Kuću slavnih napokon će ući i djevojka koja je tamo odavno zaslužila biti. Ona koju se smatra jednom od tri najveće svih vremena, uz Luciju Rijker i Lailu Ali. Riječ je o Regini Halmich, njemačkoj boksačici koja je 2007. godine završila karijeru s omjerom 54-1-1 te s 45 uspješnih obrana svjetske titule u nizu.

Sve trenutne članove boksačke Kuće slavnih možete vidjeti OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 18:45