K1 i Boks

Holyfield otkrio koji ga je teškaš najjače udario: ‘Vratio sam se u kut i pitao je li mi izbio sve zube‘

Evander Holyfield

 ADAM DELGIUDICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Delgiudice/zuma Press/profimedia
‘The Real Deal‘ je odao priznanje drugoj ‘heavyweight‘ legendi - Georgeu Foremanu

Evander Holyfield nedvojbeno je jedan od boksačkih velikana koji je svojim izvedbama i rezultatima trajno obilježio "plemenitu vještinu" i ispisao brojne povijesne stranice sporta. Kasnih osamdesetih godina kao apsolutni prvak je vladao kruzer kategorijom, a ranih devedesetih ujedinio je pojaseve i u teškoj diviziji, te sudjelovao u mnogim antologijskim "heavyweight" okršajima.

"The Real Deal" je dijelio ring s nekima od najvećih teškaša svih vremena, kao što su, primjerice, Mike Tyson, Lennox Lewis, Riddick Bowe i George Foreman, a upravo za potonjeg tvrdi da ga je najsnažnije udario.

"Tip koji me najjače udario je George Foreman. Udario me u jedanaestoj rundi, a ja sam se vratio u kut i pitao: ‘Je li mi izbio sve zube?‘", ispričao je Holyfield u razgovoru za ESNEWS.

Podsjetimo, Foreman i Holyfield su ukrstili rukavice sredinom travnja 1991. godine u Convention Hallu (Atlantic City, New Jersey, Sjedinjene Američke Države). Foreman je u meč ušao s 42 godine na leđima, a u konačnici je slavio tada 28-godišnji Holyfield jednoglasnom sudačkom odlukom i tako obranio pojaseve po WBA, WBC i IBF verzijama.

Linker
26. travanj 2024 11:21