K1 i Boks

Hrgović otkrio što mu se sve događalo uoči meča s Duboisom: ‘Izgubio sam tri tjedna, borba je bila upitna‘

Filip Hrgović

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
Najbolji hrvatski teškaš iznio je informacije koje bacaju novo svjetlo na njegovu izvedbu u Kingdom Areni

Po slijetanju u zračnu luku Franjo Tuđman, Filip Hrgović održao je medijsku konferenciju na kojoj se prvi put objavio javnosti nakon poraza od Daniela Duboisa u meču za IBF-ovu titulu privremenog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Među ostalim, "El Animal" je govorio i o svim otegotnim okolnostima koje su prethodile njegovom najvažnijem meču u karijeri, a zasigurno ostavile i značajnog traga na njegovoj izvedbi u Kingdom Areni.

"Na sparingu tri tjedna prije meča mi je puknula arkada. Bilo je upitno hoću li se uopće boriti, ali sam odlučio da hoću. Razbolio sam se, dobio sam virozu desetak dana prije meča i bio sam pet dana u krevetu, to me držalo do samog meča. Bio sam na tabletama, nisam bio na sto posto. Izgubio sam, dakle, posljednja tri tjedna koja su jako bitna da se forma izbrusi, da se napravi super kompenzacija, to je sigurno jedan od razloga", rekao je najbolji hrvatski teškaš okupljenim novinarima, a onda ponovno istaknuo problem ranije spomenute arkade:

"Ja nisam izgubio prekidom nego sam izgubio zbog puknute arkade koja se otvorila već u drugoj rundi. Pogodio me glavom, mislim da bi totalno drugi tijek meča bio da se nije stvorila ta posjekotina. Krv mi je cijelo vrijeme išla u oči, nisam vidio dosta njegovih udaraca, a on je dobio krila, znao je da mu je to prilika".

Podsjetimo, "El Animal" je snažno ušao u meč i odradio nekoliko dobrih uvodnih rundi, te sve do polovice borbe bacio i pogodio veći broj udaraca, no istodobno je sve više kondicijski padao, a onda praktično "nestao" iz meča u sedmoj rundi, u kojoj je primio niz teških udaraca od strane 26-godišnjeg Britanca i bio vidno uzdrman, da bi u osmoj dionici sudac, na intervenciju liječnika, zaustavio borbu. U najvažniji meč svoje dosadašnje karijere "El Animal" je ušao kao izraziti favorit, no pobjeda i IBF-ov "interim" naslov u konačnici su ipak otišli na stranu Duboisa, koji će, prema svemu sudeći, 21. rujna na Wembleyju boksati s Anthonyjem Joshuom.

Linker
23. lipanj 2024 08:18