K1 i Boks

Hrgovićev trener opleo po sucu: ‘Skoro je uništio borbu, nije dao niti jednu javnu opomenu‘

Filip Hrgovic, Demsey McKean  

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Filip je unatoč svemu borbu ipak uspio privesti kraju prije zadnjeg gonga

Filip Hrgović sinoć je ostvario važnu pobjedu, ali po mnogima nije impresionirao nastupom. No tu ne leži samo njegova krivica, već ‘prljava‘ taktika australskog boksača i suca u ringu koji je sve to dozvoljavao. Pa smo tako u drugoj polovici meča mogli vidjeti konstantno držanje, ‘vješanje‘, hrvanje, pa i zagrađivanje držanjem konopaca. Sudac je tu i tamo boksače razdvojio, no takve stvari se inače rješavaju javnim opomenama, oduzimanjem boda, ali on ništa od toga nije napravio što je Australac dobro iskoristio. Više o tome ispričao je Hrgovićev trener.

"Australac je inače tu, on boksa i stanuje u Londonu, ima respekt tu od sudaca i od publike. Sudac je skoro uništio borbu, nije dao niti jednu javnu opomenu. Za ovakav meč minimalno dvije javne opomene idu, a može ići i diskvalifikacija. On je konstantno držao Filipa, a držao je i konopce što je veliki faul u boksu. Sudac je sve to dopuštao, a publika je negodovala. na kraju se umorio i nije ga više mogao držati, a Hrga ga je prvom prilikom našao i tu je bio kraj." - ispričao je Yousef Hasan.

Yousef se također osvrnuo na Hrgovićevu izjavu koju mu je dao u svlačionici u vezi usporedbe ovog meča i onog prošlog protiv Kineza Zhanga.

"Vidjeli smo da Filip može dvanaest rundi. Evo ga u svlačionici je rekao da mu je ovo bila šetnjica nakon Zhanga. Pitao sam ga bi li mogao još 2-3 runde napraviti, rekao je da može bez problema. Ovo mu je drugi meč zaredom po 12 rundi koji je odradio do kraja, i to je jako teško u boksu."

Filip je u prvih šest rundi sjajno nadboksao Australca, ali ovaj je u drugoj polovici meča svoju taktiku promijenio. McKean bi krenuo agresivno, uputio nekoliko udaraca, većinom promašio ili pogađao blok, ali nakon toga bi zagrlio Filipa, odvukao ga tako do konopaca i ‘vješao‘ se po njemu. Takav boks je inače nedopustiv i sudac to odmah mora razdvajati, jer time je svojom težinom umarao našeg boksača i ne dopuštao mu uopće da dobije priliku za protunapad ili kontru. Nakon ovakvog meča bit će zanimljivo vidjeti sudačke kartice i kome su davali runde u drugoj polovici meča.

Linker
24. travanj 2024 05:18