K1 i Boks

Hunter ugovorio novi meč nakon otkazivanja Hrgoviću, čeka ga malo poznati 38-godišnjak

Michael Hunter
 Joel Plummer/Zuma Press/Profimedia
Prominjeni planovi Michala Huntera tiču se meča protiv izvjesnog Mikea Wilsona

Od 23. veljače, kad je IBF naredio njihov meč za obaveznog izazivača pa sve do prije koji dan, Filip Hrgović vjerovao je kako će se boriti protiv Michaela Huntera i za meč protiv američkog teškaša se pripremao. No, nakon što je već odrađena licitacija honorara, na kojoj je organizaciju meča dobio Eddie Hearn, na kojoj su otkriveni honorari za borce te nakon koje se čekao samo datum i lokacija, Hunter i njegov tim iz meča su se jednostavno povukli.

Razlozi tog poteza nisu bili poznati. Spominjao se eventualni ugovor s novim promotorom kojem taj meč ne ulazi u planove, no ništa nije potvrđeno. Sve dok se nije pojavila informacija o idućem meču koji je Hunter već ugovorio. On će se održati 19. lipnja na uvodnog programu priredbe koju će predvoditi trostruki prvak lake kategorije, Teofimo Lopez, u meču protiv Georgea Kambososa Jr., a organizator iste je Triller. Podsjetnik za one koji nisu sigurni o čemu je riječ, Triller je nedavno osnovana promotorska kuća koja je do sada odradila ekshibiciju Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. te meč Jakea Paula i Bena Askrena.

Ipak, najveći problem ovoga svega nalazi se u imenu borca koji će se Hunteru suprotstaviti. To je Mike Wilson. Ako vam to ime ništa ne znači, to je potpuno razumljivo, pošto se radi o slabo poznatom boksaču, gotovo na razini "journeymana", kako Amerikanci zovu boksače koji nastupaju gotovo svuda gdje ih pozovu. Ipak, njegov omjer od 22 pobjede i samo jednog poraza dokazuje da je Wilson pažljivo birao mečeve.

Ovaj 38-godišnjak, koji se posljednji put borio u srpnju 2019. godine, do sada se susreo tek s jednim javnosti poznatijim boksačem. To je Denis Lebedev, koji ga u studenom 2018. godine savladao podosta uvjerljivom sudačkom odlukom. No, i Lebedev je u tom meču već bio veteran na zalasku karijere. Srećom, postoje stranice poput BoxReca na kojima lako možemo zaključiti kako su svi preostali Wilsonovi protivnici upravo gore navedeni "journeymani" i Hunter mu je neupitno najbolji boksač u najboljoj formi s kojim se on imao priliku do sada susresti.

Zašto je Hunter otkazao priredbu Matchroom Boxinga na kojoj bi nastupio u glavnoj borbi te imao priliku postati službeni izazivač, da bi se na uvodnom programu ove priredbe borio protiv rijetko kome poznatog boksača, teško je zaključiti, a od strane njega i njegovog tima nema još uvijek nikakvih komentara.

Linker
26. travanj 2024 17:42