K1 i Boks

IBF oduzeo Canelu Alvarezu titulu prvaka srednje kategorije

Saul Alvarez
 Instagram
Nakon još jednih neuspjelih pregovora po pitanju honorara za meč protiv Sergiya Derevyanchenka, IBF je odlučio Saula "Canela" Alvareza lišiti titule svjetskog prvaka srednje kategorije.

Nakon što je u svibnju, pobjedom protiv Daniela Jacobsa, obranio svoje dotadašnje titule, ali isto tako i osvojio titulu srednje kategorije po IBF-u, Saul "Canelo" Alvarez odmah je bez posljednje osvojene titule ostao. Naime, IBF je automatski bio naredio kako Meksikanac mora titulu braniti protiv Sergiya Derevyanchenka. Krenulo se u pregovore, no oni su se već previše odužili pa se IBF odlučio na striktne poteze.

"IBF je već dozvolio nekoliko odgoda licitacije honorara i čak je kamp Derevyanchenka bio protiv oduzimanja titule Alvarezu i tražili su više vremena za dogovor. No, strane su predaleko od mogućnosti dogovora. Nisu se uspjeli dogovoriti čak niti nakon što je DAZN, s kojim je Canelo pod ekskluzivnim ugovorom, odlučio Derevyanchenka nagraditi s pet milijuna dolara uzetih s 35 milijuna garantiranih Alvarezu", glasi službeno izvješće organizacije.

Oscar De La Hoya i njegova "Golden Boy" tvrtka su bijesni zbog ovakve odluke, budući da je prošlo tek tri mjeseca otkako je njegov boksač titulu osvojio. U svojoj izjavi je u pitanje doveo kredibilitet same organizacije i trenutno nije poznato što bi njegovom boksaču moglo uslijediti. Što se tiče Derevyanchenka, oni i dalje žele ovaj meč, što ne treba čuditi jer bi im svakako to donijelo honorar karijere.

Linker
20. travanj 2024 15:56