K1 i Boks

Isplivalo ime idućeg protivnika Tysona Furyja, slijedi li mu Soldićev timski kolega?

Tyson Fury i Agit Kabayel
 Instagram
Pojavile su se informacije kako bi Tyson Fury svoj idući meč trebao odraditi protiv Agita Kabayela

Odmah nakon što je postalo izvjesno kako se meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera ove godine neće održati te kako "Gipsy King" ima namjeru do kraja godine svakako se još jednom boriti, krenule su špekulacije o tome protiv koga bi to moglo biti. Tako ga je već jučer prozvao Dave Allen, no poznati engleski boksač nije trenutno realan protivnik za Furyja. No, zbog toga je svakako jedan drugi boksač, čije se ime već neko vrijeme spominje po pitanju onih koji bi uskoro trebali iskoračiti prema svjetskom vrhu.

Radi se o Agitu Kabayelu (20-0, 13 KO), 28-godišnjem njemačkom boksaču i članu UFD Gyma, automatski time timskom kolegi Roberta Soldića, Antuna Račića i nekih drugih poznatih boraca. Tu informaciju otkrio je renomirani boksački novinar, Dan Rafael. On je naveo Kabayela kao bivšeg europskog prvaka kojem je 'co-promotor' Top Rank, jednako kao i Furyju. Fury u spomenutom meču ima namjeru braniti svjetsku WBC titulu. Meč bi se održao 5. prosinca.

Kabayel se u srpnju vratio boksu nakon čak 16 mjeseci bez nastupa te je sudačkom odlukom nakon deset rundi savladao Evgeniosa Lazaridisa. Kabayel je bio dominantan u tom ogledu, no isti nije niti pokušavao završiti, vjerojatno uz želju da što dulje vremena provede u ringu. On je inače već neko vrijeme na glasu kao jedan je od najvećih svjetskih potencijala teške kategorije, a mnogima je postao poznat nakon informacije kako je teško nokautirao Anthonyja Joshuu tijekom priprema za meč protiv Jarrella Millera (kasnije Andyja Ruiza Jr.) te da zbog toga Englez u meču protiv Ruiza nije bio onaj pravi. Nakon poraza od Ruiza, mnogi su upravo tu informaciju stavili u prvi plan, kao razlog poraza. Čak se pojavila informacija da je Joshua meč htio otkazati, ali da mu Eddie Hearn nije dozvolio. Hearn je na kraju sve to demantirao, čak izjavivši da Kabayel uopće nije bio dio njihovog kampa. Prema BoxRecu je on trenutno 35. teškaš svijeta.

Ovo je do sada najrelevantnija informacija o idućem Furyjevom protivniku, no i sam Rafael je naveo kako je ipak još uvijek riječ o glasini koja dolazi od njemu relevantnog izvora. Ukoliko bi se ovaj meč uistinu dogovorio, bit će zanimljivo vidjeti je li Kabayel uistinu toliko dobar koliko se o njemu govori.

Linker
18. travanj 2024 23:41