K1 i Boks

‘Izgledao je kao debeli ljigavac. Govori da se neki ne znaju boriti, ali upravo takav ga je nalupao!‘

Tyson Fury

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
Suvereno tvrdi da je Kamerunac taj koji je pobijedio meč, ali da su suci učini svoje

Anthony Joshua konačno je reagirao na jedan od najistaknutijih mečeva godine u teškoj kategoriji: Tysona Furyja i Francisa Ngannoua.

"Kralj Cigana" odmjerio je snage s Ngannouom, bivšim UFC prvakom u teškoj kategoriji u boksačkom ringu u njegovoj prvoj profesionalnoj borbi. Preokrenuvši predviđeni scenarij da će se mučiti, Kamerunac je demantirao sve odličnom izvedbom, a čak je i bacio Britanca u nokdaun u trećoj rundi te otišao skroz do odluke sudaca. Rezultati su bili naklonjeni Britancu (95-94 i 96-93 za Furyja, dok je posljednji sudac bodovao 95-94 za Ngannoua).

Joshua – koji je bio u kratkim razgovorima da se suoči s Ngannouom i ima dugo, ali još nepokrenuto rivalstvo s Furyjem – rekao je za TNT Sports da smatra da je "Predator" pobijedio.

“Mislim da je Ngannou pobijedio, ali suci su tu s razlogom. Boduju kako boduju dok sam ja samo promatrač. Fury je pobijedio, ali sa stajališta navijača mislim da je Ngannou pobijedio.”

Joshua je tada uživao tjerajući Furyja da pojede njegove riječi. WBC prvak često ga je nazivao "bodybuilderom" koji se ne zna boriti i ismijavao Ngannouovu impresivnu figuru na isti način.

“Bodibilderi gore, debili dolje. Samo je izgledao kao debeli ljigavac koji se jednostavno ne može boriti. I kaže da se ‘bodybuilderi‘ ne znaju boriti, ali njega je jedan nalupao. Uvijek sam želio ući u ring s njim. Puno priča, naziva me ‘bodybuilderom‘ i tako to, ali jedan od mojih afričkih prijatelja koji je ‘bodybuilder‘ uskočio je i tukao ga umjesto mene.”

Joshua se vraća u ring ovog mjeseca protiv Otta Wallina, a nakon toga ga čeka nekoliko opcija. Tu je borba s Deontayem Wilderom koja se dugo očekuje, ali u igri je i naš Filip Hrgović. Tko zna...

Linker
02. svibanj 2024 19:55