K1 i Boks

Jake Paul ne vidi Usmana kao prijetnju u boksu: ‘Bio bi to lak posao za mene‘

Jake Paul

 Instagram (Jake Paul)
YouTuber smatra kako je UFC-ov prvak ostario i nije više na svom vrhuncu

Čini se kako Jake Paul neizmjerno uživa u prozivanju i omalovažanju boksačkih vještina kad su UFC borci u pitanju. Moglo bi se reći kako je Ben Askren glavni krivac za to, jer porazom protiv Jakea Paula, otvorio je vrata cijelom tom trendu. Tyron Woodley nikako nije pomogao svojim užasnim nastupom krajem osmog mjeseca ove godine.

Paul je tokom jučerašnjeg dana uputio poruku Khamzatu Chimaevu, rekavši mu da je on samo još jedan UFC borac koji se pretvara da zna boksati. Kamaru Usman, UFC-ov prvak velter kategorije drugo je ime koje se našlo na tapeti mladog YouTubera. Naime, postoji određena povijest prepucavanja između Jakea i Usmana. Paul je Nigerijca prozivao nakon pobjede nad Woodleyjem, a Usman je još prije poručio Paulu da mu može promijeniti život na najgori način.

Jake Paul nakon posljednjeg Usmanovog nastupa u kojem je Nigerijac slavio protiv Colbyja Covingtona, smatra kako bi Usman bio lak zalogaj u boksačkom ringu.

''Jedva je pobijedio velteraša. Primio je puno udaraca. On postaje sve stariji ako se ne varam? 35 mu je godina i mislim da to dolazi na vidjelo. Izašao je iz svog 'primea'. Bio bi to lak posao.'', započeo je Paul.

Inače, Kamaru Usman često priča o boksačkom meču protiv Canela Alvareza. Na njegovu žalost, predsjednik UFC-a Dana White otpisao je tu mogućnost i Kamaru može zaboraviti na meč protiv po mnogima najboljeg boksača na svijetu. Jake Paul smatra kako Usman nema što tražiti u ringu niti protiv njega, a kamoli protiv Canela.

''Znate, poštujem Canela i njegove boksačke vještine, ali što se Usmana u boksačkom ringu tiče, kao što sam rekao, lak posao. Pogledajte što sam učinio Tyronu Woodleyju, peterostrukom UFC prvaku. Ne znam koliko je Kamaru puta osvajao/branio pojas (šest puta se Usman borio za UFC-ov pojas te je svaki put pobijedio, op.a.). Znam da je pobijedio Woodleyja, ali boks je nešto posve drukčije. Lako bi odradio taj posao.'', dodao je samouvjereni YouTuber.

Inače, Paul je dosad odradio četiri profesionalna meča i sva četiri puta slavio je u tim borbama. Idući nastup očekuje ga krajem godine, točnije 18. prosinca. Tommy Fury (7-0-0) bit će njegov protivnik, a nakon toga tko zna. Šanse da to bude Kamaru Usman, minimalne su s obzirom na Usmanov ugovor s UFC-om.

Linker
19. travanj 2024 15:58