K1 i Boks

Jake Paul o borbi s ‘Iron Mikeom‘: ‘Ovo je najveća borba koju će svijet ikada vidjeti‘

Jake Paul

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Tyson je posljednji put imao profesionalni meč kada je Paulu bilo samo osam godina

Jake Paul (9-1, 6 KO), internet zvijezda koju ste prije par godina mogli gledati samo u YouTube videima, vjeruje da će njegova borba protiv Mikea Tysona (50-6, 44 KO) biti najveći boksački meč koji je taj sport ikada vidio.

Prošli tjedan, UFC senzacija i bivši prvak lake kategorije Conor McGregor (22-6) podijelio je svoje mišljenje o nadolazećoj borbi Tyson-Paul.

“Oh Isuse. Malo je čudno. Interes je slab. Ne znam i ne razumijem što se tu događa. Samo želim dobro Mikeu“, rekao je McGregor.

Paul je uzvratio komentarom da se o njegovoj borbi protiv Tysona priča više nego o nedavnoj najavi ‘‘Notoriousa“ o svojoj povratničkoj borbi u UFC.

“Conore, kažeš da je interes za borbu slab, ali za tvoju posljednju borbu koju si najavio, bilo je napisano ako tisuću članaka u višednevnom periodu... U istom vremenskom razmaku, bilo je deset tisuća članaka napisano o mojoj borbi”, odgovorio je Paul.

U posljednjoj borbi Paul je upisao pobjedu tehničkim nokautom nad Ryanom Bourlandom prije dva tjedna. Bila mu je to treća pobjeda zaredom, a njegov jedini poraz u karijeri došao e u meču protiv Tommyja Furyja. Paul je taj meč izgubio podijeljenom odlukom sudaca početkom prošle godine. Jake je nastupao u kruzer kategoriji veći dio svoje borilačke karijere, a sada je na putu dobivanja na težini kako bi ga klasificirali kao teškaša za borbu protiv Tysona.

‘‘Iron Mike“, koji će u vrijeme borbe imati 58 godina, profesionalno se nije borio od 2005. godine, kada je izgubio u šestoj rundi od Kevina McBridea. Nakon toga, Tyson je odradio dva ekshibicijska meča, a posljednji od ta dva meča odradio je protiv Royja Jonesa Jr.-a 2020. godine. Nadolazeća borba protiv Paula još nije klasificirana kao ekshibicijska ili profesionalna borba.

"Ova borba je po mom mišljenju najveća borba koju će svijet ikada vidjeti“, zaključio je Paul.

Iako će borba Paula i Tysona sigurno postići ogromne brojke jer će biti na Netflixu i neće biti klasičnog ‘‘pay-per-viewa“, vrlo je teško da će to biti najveća borba u povijesti boksa.

Borba je zakazana za subotu, 20. srpnja (7. mjesec) 2024. na stadionu AT&T, domu Dallas Cowboysa.

Linker
05. travanj 2024 23:43