K1 i Boks

Jake Paul poručio svim MMA borcima: ‘Vi je**no ne znate boksati!‘

Jake Paul
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
24-godišnja američka zvijezda Jake Paul ne može vjerovati da MMA borci tvrde da ih se boji

Svakim danom sve je više MMA boraca zainteresiranih za borbu protiv Jakea Paula, a nešto manje je zainteresiranih za borbu protiv njegovog brata Logana Paula. Youtuber Jake isprovocirao je brojne MMA borce svojim komentarom, a naročito su frustrirani činjenicom da su Ben Askren i Tyron Woodley izgubili boksačke mečeve od osobe s daleko manje borilačkog iskustva.

Braću Paul najčešće prozivaju borci u poznim borilačkim godinama, oni koji više nisu u UFC-u i slobodni su odrađivati svakakve borbe. Jedan od takvih je i Vitor Belfort koji je proteklog vikenda odmah nakon pobjede protiv Evandera Holyfielda iskoristio priliku da izazove Jakea Paula.

''Jake Paul, prestani bježati od mene. Biti ćeš moje dijete. Upoznat ćeš svog taticu.'', rekao je Belfort u kameru netom nakon završenog meča protiv Holyfielda.

Youtuber ne vidi smisao teorije da je uplašen kada je trenutno posljednje dvije borbe odradio upravo protiv MMA boraca, a jedan od njih je Tyron Woodley, borac koji je bio prvak UFC-ove velter kategorije i četiri puta je obranio pojas. Jake Paul smatra kako su teorije oko njegovog straha i uplašenosti zapravo smiješne.

''Smiješna je teorija ovih MMA boraca koji misle da ih se bojim ili da bježim od njih. Ljudi, borio sam se četiri puta u zadnje dvije godine. Ne možete se boriti više od toga ako odrađujete velike borbe. Nanizati ću ove kujice od MMA boraca. Poredajte ih. Sve ću ih srušiti. Vi ne znate boksati. Nadboksao sam peterostrukog UFC prvaka. Vitor Belfort nije bio ni blizu osvajanju toliko titula. Vi ste ti koji ste uplašeni.'', započeo je Paul s obraćanjem MMA borcima tokom gostovanja u MMA Houru te nastavio.

''Vi je**no ne znate boksati! Ne postoji niti jedan trenutak borbe gdje me Tyron nadboksao. Niti jedan. Upravo sam pobijedio jednog od vaših najboljih boraca, člana Hall of Famea itd. Posrao sam se po njemu imajući lošu noć s hiperekstenzijom lakta. Stoga je**te se svi.'', dodao je youtuber.

Naravno da mnogi MMA borci prozivaju Paula pretežno zbog financijske isplativosti koju ta borba nosi. Jake nije osoba koja ih može ozbiljno ugroziti kao neki drugi profesionalni borci, no borba protiv Jakea Paula vjerojatno je financijski izdašnija od svih drugih borbi koje 44-godišnji borci poput Belforta mogu ugovoriti u svojim godinama. Ben Askren i Tyron Woodley kod nekih fanova i kritičara ostavili su dojam da uopće nisu niti htjeli pobijediti, nego su samo došli naplatiti se. MMA zajednica i dalje čeka borca istinski željnog pobjede, a takav bi trebao zaustaviti ili barem privremeno smiriti taj trend youtubera i celebrityja u boksu.

Linker
20. travanj 2024 17:37