K1 i Boks

‘Jako je bitno da nam Saudijska Arabija ne pokupi sve mrvice. Ipak smo mi glavno tržište‘

Eddie Hearn

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Moramo se pobrinuti da što više toga bude kod nas‘

Možda i najpoznatiji boksački promotor Eddie Hearn želi se pobrinuti da značajne borbe nisu "zapečatirane" od strane Saudijske Arabije.

Voditelj Matchroom Boxinga inzistirao je u nedavnom intervjuu da treba uložiti zajedničke napore da bi se osiguralo da se domaći mečevi visokog profila između boraca iz Irske i Ujedinjenog Kraljevstva održavaju na lokalnom tlu, a ne u zemlji koja proizvodi naftu. Bliski Istok se posljednjih mjeseci pojavio kao "de facto" glavni grad sporta.

Saudijska Arabija je prije nekoliko tjedana bila domaćin visokoprofilne priredbe "Dana obračuna" koja je u glavnoj borbi večeri imala okršaj Anthonyja Joshua i Otta Wallina, među ostalima su se našli i Deontay Wilder, Dmitry Bivol, Joseph Parker te naš Filip Hrgović. Također, u listopadu su organizirali između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Sljedeći mjesec bit će domaćin meča između Furyja i Oleksandra Usyka, a u ožujku, Joshua će se suočiti s Ngannouom.

"Moramo se pobrinuti da se velike borbe dogode u Engleskoj, Irskoj, bilo gdje, bliže kući Bilo da je to (Katie) Taylor -(Chantelle) Cameron III, bilo da je to (Leigh) Wood - (Josh) Warrington, bilo da je to (Chris) Eubank - (Conor) Benn, moramo osigurati da se borbe održavaju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Mogućnosti za organiziranje velikih borbi u Saudijskoj Arabiji postoje, karte na kojima trenutno radimo su nevjerojatne, ali ovo je naše glavno tržište i bitno nam je da oni ne pokupe "sve mrvice", zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 16:19