K1 i Boks

‘Je*u me već četiri godine s tim IBF-ovim statusom. I više sam nego zaslužio napad na pravi pojas‘

Filip Hrgović

 Screenshot/YouTube (TNT Sports Boxing)
Hrgović je otvoreno je izrazio nazdovoljstvo s IBF-ovom politikom i tretmanom kojeg ima od meritornih boksačkih struktura

Kao što smo danas izvijestili, obračun između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa, koji će se sutra održati na "Queensberry vs. Matchroom: 5v5" priredbi u Rijadu, u posljednji je tren proglašen borbom za privremeni IBF-ov pojas svjetskog prvaka. Onaj "pravi" pojas, dakle, (zasad) ostaje u vlasništvu Oleksandra Usyka, a ako mu u naknadno bude oduzet - pobjednik meča između hrvatskog i britanskog teškaša automatizmom će biti unaprijeđen u punopravnog prvaka. O cijeloj situaciji sada je progovorio i sam "El Animal".

Na opasku novinara TNT Sportsa kako je borba između njega i Duboisa sada veća i važnija s obzirom na to da nosi IBF-ovu "interim" titulu, Hrgović je smireno odgovorio: "Nije veća, bilo je najavljeno da će borba biti za pravu titulu, to je bio originalni plan. Manja je, dakle, nego što je bilo najavljeno. Čekao sam dvije godine, imali su meč za apsolutnog prvaka i ova borba s Duboisom trebala je biti za pravi IBF-ov pojas. Ali nije važno, ako i nije za pojas, to je borba i želim pobijediti. Čak i da je za nula dolara, kao što je mnogo puta bio slučaj u mojoj amaterskoj karijeri, ja želim pobijediti".

Je li ova borba osobna? Upitao je potom novinar, a Hrgović uzvratio: "Ne, nije osobna. Želim pobijediti kao i u svakoj borbi, želim dokazati da sam bolji od njega i to je to".

U nastavku razgovora Filip je upitan je li frustrirajuće čekati dvije godine, od pobjede nad Zhileijem Zhangom i osvajanja pozicije IBF-ovog obveznog izazivača, do borbe titulu.

"Nije to samo od Zhanga, dvije godina sam čekao na borbu za poziciju obveznog izazivača i sada već dvije godine čekam na ono što će se, nadam se, tek dogoditi u budućnosti. Je*u me već četiri godine s tim. Ispričavam se na izrazu, ali nema druge riječi da se opiše to što mi rade s tim IBF-ovim statusom. I više sam nego zaslužio napad na pravi IBF-ov pojas, ali tako je, kako je, vidjet ćemo što će biti", rekao je teškaš iz Sesveta pa se osvrnuo na značaj koji njegova borba s Duboisom, i mimo priče o tituli, nosi u kontekstu njegove budućnosti:

"Ova borba mi otvara mnoga vrata i vodi me prema još većim borbama. Za mene je vrlo važno pobijediti u ovoj borbi jer će mi pobjeda osigurati da se moje ime nađe među pet najboljih teškaša svijeta".

Linker
22. lipanj 2024 19:56