K1 i Boks

Jedan od najboljih trenera današnjice: ‘Ngannou je dokazao da MMA borci mogu boksati protiv najjačih, rasturio je!‘

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘Predatorovo‘ subotnje izdanje šokiralo je borilački svijet u pozitivnom smislu

Povijest nije sjajna za MMA borce koji prelaze u profesionalni boks.

Bilo je nekoliko tu i tamo koji su uspjeli ostvariti pobjede, ali na visokoj razini, to je rijetka scena. Ipak,u subotu u Saudijskoj Arabiji, bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Francis Ngannou prešao je u svijet boksa i pružio WBC prvaku u teškoj kategoriji Tysonu Furyju jednu od svojih najtežih borbi u karijeri. Ngannou je poražen tijesnom podijeljenom odlukom sudaca, ali mnogi misle da je učinio dovoljno da pobijedi Furyja.

Eric Nicksick, jedan od Ngannouovih glavnih trenera, vjeruje da je Ngannou dokazao MMA svijetu da je moguće natjecati se protiv boksača visoke razine.

"Mislim da je ovo ogromno. To je onaj mentalitet gdje tip učini nemoguć podvig, a onda kad netko to učini, svi znaju da imaju priliku učiniti istu stvar. Mislim da sve više i više MMA momaka također traži ovu priliku. Prvo što sam napisao Seanu Stricklandu: ‘Spreman za boks?‘ A on kaže: ‘Prokleto je u pravu. Ionako to je sve što radim (jest) spariram s boksačima.‘ Mislim da je ‘Franjo‘ utro taj put i pokazao da smo sposobni natjecati se, i ne samo to, već i pobjeđivati ​​i biti na visokoj razini. Ponosan sam na njega, on je na neki način postavio te temelje.”

Ngannouova izvedba u subotu bilo je veliki šok za svijet borilačkih sportova. Malo tko je očekivao da će "Predator" otići na sudačku odluku s Furyjem, a kamoli biti konkurentan. Za Nicksicka, ovo je samo jedna od mnogih stvari koje je Ngannou prevladao u svojoj karijeri.

"Više me ništa ne iznenađuje kada je u pitanju Francis i razina očekivanja koja nosi. To motivira sve oko sebe", rekao je Nicksick.

Linker
02. svibanj 2024 19:05