K1 i Boks

Jedan pravilo moglo bi obradovati boksačke fanove: Hoće li se Joshua i Wilder boriti za WBC-ovog izazivača?

Anthony Joshua i Deontay Wilder

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
Predsjednik WBC-a zagolicao je maštu ljubiteljima plemenite vještine

Čini se da konačno postoji čvrst plan da se Anthony Joshua i Deontay Wilder međusobno bore. Ovo je trenutno jedna od najprivlačnijih perspektiva u svijetu boksa i tako je već neko vrijeme. Obojica su bivši prvaci i dugo su istovremeno držali svoje različite pojaseve. Pregovori su trajali i prekidali se godinama, ali ništa nikada nije službeno potpisano.

Upravo sada se obojica pripremaju za solidne testove 23. prosinca na velikoj kartici u Saudijskoj Arabiji. Joshua bi se trebao obračunati s bivšim protivnikom Tysona Furyja Ottom Wallinom, dok će se Wilder suočiti s Novozelanđaninom Josephom Parkerom – koji je i sam bivši nositelj naslova svjetskog prvaka.

Nada otkako su te borbe najavljene bila je da će, ako obojica pobijede, svi putevi voditi do spajanja njih dvojice, pogotovo jer su oni prvi i drugi kandidati na ljestvici WBC-a.

Ista organizacija sada je potvrdila da će se njezina titula u teškoj kategoriji moći osvojiti kada se Tyson Fury i Oleksandr Usyk bore 17. veljače, a također je podijelila pozitivne novosti o obaveznim izazivačima za pojas kada njih dvojica riješe svoje nesuglasice.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman naglasio je za Sky Sports da je njegova organizacija "predana potpori uspostavljanja neprikosnovenog prvaka u teškoj kategoriji", a zatim je komentirao priredbu 23. prosinca.

"Samo po sebi to je prirodan WBC eliminacijski turnir. Imate Wildera, Joshuu, Parkera, Wallina, svi oni su visoko rangirani u WBC-u. Nakon 23. prosinca vidjet ćemo drugačiju sliku na ljestvici", kazao je, a zatim je gotovo potvrdio vijest koju su obožavatelji boksa željeli čuti.

"Čini se da se Wilderu i Joshui križaju putevi. To bi vrlo lako mogla biti eliminacija za određivanje obveznog izazivača za naslov WBC-a."

Mnogi bi voljeli ovo gledati, a hoće li tako i biti, saznat ćemo oko Božića.

Linker
28. travanj 2024 06:42