K1 i Boks

Joe Joyce i Marco Huck u siječnju boksaju za europsku teškašku titulu

Joyce vs. Huck
Službeno je dogovoren vrlo važan meč za tešku kategoriju profesionalnog boksa. Joe Joyce i Marco Huck obračunat će se za europsku titulu 11. siječnja u Hannoveru na priredbi nazvanoj Brexit Battle.

Ovaj meč je EBU (europska boksačka organizacija) naredio još prije nekoliko mjeseci, no nitko nije mogao biti siguran hoće li se ugovoriti, budući da se radi o boksačima koji ipak ciljaju prema svjetskim naslovima. No, obojica očito smatraju kako im pobjeda nad ovim drugim osigurava jake reference, a i spomenuti pojas isto može pomoći na putu prema nekom od četiri elitna pojasa.

34-godišnji Joe Joyce (10-0, 9 KO) srebrni je olimpijac iz Rio de Janeira i kroz kuloare se spominje kao savršen protivnik za Filipa Hrgovića. To zbog menadžerskih interesa trenutno ipak nije realna opcija, no čini se kako Joyce gradi svoj put prema vrhu na kvalitetan način. Nakon što je savladao bivšeg svjetskog WBC prvaka Bermanea Stivernea te bivšeg izazivača Bryanta Jenningsa, sad će se boriti protiv svojevremeno dugogodišnjeg WBO svjetskog prvaka lakoteške (cruiser) kategorije.

35-godišnji Huck (41-5-1, 28 KO), pravog imena Muamer Hukić, držao je svjetsku titulu od 2009. do 2015. godine, obranivši ju 13 puta. Jednom se tijekom tog niza podigao u tešku kategoriju, no tada ga je u napadu na pojas zaustavio Alexander Povetkin. Teškoj kategoriji ponovno se okrenuo nakon neuspješnog nastupa u velikom World Boxing Super Series turniru, gdje ga je savladao Oleksandr Usyk. Nakon toga je slavio u dva teškaška nastupa te je tako izborio ovu priliku. Europski pojas će pokušati osvojiti na svom domaćem terenu.

Što se tiče Boxrec poretka teške kategorije, Hucka se rangira na 23. mjestu, dok se Joyce nalazi tri mjesta ispred njega.

Linker
20. travanj 2024 08:12