K1 i Boks

John i Tyson Fury se usuglasili tko bi trebao biti idući protivnik: ‘On može u oktagon s bilo kim, ali ima njega na radaru!‘

Tyson i John Fury

 Inews
Pitanje je koliko je to uopće realno

WBC prvak u teškoj kategoriji, Tyson Fury razmišljao je protiv koga bi se trebao boriti nakon nadolazećeg okršaja s Francisom Ngannouom. Sada se čini da "Gypsy King" ima jednog čovjeka na umu, a to je protivnik o kojem je njegov otac John također bio glasan.

Fury se stalno povezivao s borbom protiv Oleksandra Usyka za neupitni naslov prvaka u teškoj kategoriji, iako je neporaženi Britanac pokazao male namjere ponovnog otvaranja pregovora nakon što njihovi timovi nisu uspjeli postići dogovor još u travnju.

Također je pokušao ugovoriti dugo očekivanu borbu s britanskim rivalom, Anthonyjem Joshuom, ali bezuspješno, jer "AJ" nije želio odustati od svojih planova za borbu u nadi da je ponuda bila prava. U intervjuu za Seconds Out, John Fury je jasno dao do znanja da sada želi da se njegov sin sukobi s još jednom MMA legendom, Jonom Jonesom.

“Znam svog sina, on može u oktogon s bilo kim. Ako dopustiš Tysonu da te udara nogama i rukama i da ti radi sve te stvari, što mislim da bi trebalo biti dopušteno u ovoj borbi (s Ngannouom), rekao bih da se svaki bori po svojim pravilima. Mislim da ćete to vidjeti s Jonom Jonesom, ne želim vidjeti boksački meč, želim vidjeti obojicu u mješovitoj bitci, a neka jači pobijedi."

Tyson Fury već je ranije pokazao da je na istoj valnoj duljini kao i otac mu.

"Jon Jones mi je na radaru.i želim da mi on bude idući protivnik."

Vremenski okviri bi se mogli uskladiti početkom sljedeće godine, jer će se Fury sastati s Ngannouom 28. listopada, dok će Jon Jones napraviti prvu obranu svog naslova u teškoj kategoriji protiv Stipe Miočića 11. studenog.

Rekavši to, Jones ima ugovor s UFC-om, što komplicira stvari te je pitanje koliko je ta borba uopće realna. Furyjev tim također je rekao da su zainteresirani da se Usyk bori, a pregovori su navodno već počeli.

Linker
03. svibanj 2024 02:34