K1 i Boks

Joseph Parker otkrio da postoji revanš klauzula u meču sa Zhangom, evo koji je razlog

Joseph Parker

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Kineski teškaš vrlo je dobro upoznat s revanš klauzulama nakon dvomeča s Joyceom

Jedan od najboljih svjetskih teškaša Joseph Parker otkrio je da postoji klauzula o revanšu ako pričamo o njegovom meču u Saudijskoj Arabiji 8. ožujka sa Zhileijem Zhangom – ako izgubi – zbog Zhangove pozicije u WBO-u.

Parker, koji je šokirao Deontaya Wildera i upisao veliku pobjedu odlukom u prosincu sastaje se sa Zhangom na priredbi koju predvode Anthony Joshua i Francis Ngannou i on je već u Rijadu, trenira s mladim natjecateljem u teškoj kategoriji Mosesom Itaumom te našim teškašem Agronom Smakićijem.

Kineski kontraš Zhang, nakon dvije impresivne pobjede prekidom nad Joeom Joyceom, ima omjer 26-1-1 s 21 nokautom i drži i privremeni naslov WBO-a te je njihov obavezni izazivač za pobjednika dvoboja između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Novozelandski veteran i bivši WBO prvak Parker ima omjer 34-3 uz 23 prekida, a za talkSPORT je rekao da će se morati ponovno suočiti sa Zhangom ako pobijedi. Zhang je dobro upoznat s klauzulama za revanš. Nakon što je prvi put pobijedio Joycea u travnju prošle godine, morao se ponovno suočiti s njim i dobio je revanš u velikom stilu u rujnu.

Linker
02. svibanj 2024 11:17