K1 i Boks

Josh Taylor ujedinio sve četiri titule pa ostao bez njih dvije

Josh Taylor 

 Steve Welsh/PA Images/Profimedia
Želi pružiti revanš Carreralli i ušutkati ga jednom zauvijek

Josh Taylor je prije nešto više od godinu dana ujedinio WBC, WBA, IBO i IBF titule super lake kategorije pobijedivši Josea Ramireza jednoglasnom sudačkom odlukom. Devet mjeseci nakon toga, točnije 22. veljače (2. mjesec) ove godine iste te titule je obranio u jako tijesnom meču podijeljenom sudačkom odlukom protiv Jacka Carreralla.

Nakon toga se odrekao jedne od titula kako bi izbjegao braniti pojas protiv obaveznog izazivača, ali WBC pojasa se nije htio odreći te ga je bio spreman braniti protiv Josea Zepade koji je postavljen za prvog izazivača prema WBC federaciji. No prema najnovijim saznanjima, Taylor se ipak odlučio pružiti Carrerallu revanš, te se na taj način morao odreći i WBC titule. Za taj sada već upražnjeni pojas borit će se Zepeda i Jose Ramirez, kojega je Taylor već ranije pobijedio.

Josh Taylor je ranije ovog tjedna dao intervju za Sky Sports u kojem je objasnio zašto se ipak odlučio na revanš umjesto da brani titulu protiv obaveznog izazivača.

"On je očajan zbog poraza i ja ga totalno razumijem jer on je mislio da će ga proglasiti pobjednikom. Ja bih isto tako bio razočaran da su njemu dali pobjedu, ali ne bih toliko dramio kao što je on to radio. To je naprosto smiješno."

"Razumijem kako se osjeća, on smatra da je pobijedio u toj borbi, a ja smatram da sam učinio dovoljno za pobjedu. Bila je to podjednaka borba i mogla je otići na bilo koju stranu, ali suci su ju dodijelili meni. Način na koji se ponašao nakon toga i zbog svega što je objavljivao na društvenim mrežama dobio sam želju da ga još jednom ušutkam."

"Ovoga puta sam dodatno motiviran za razliku od zadnjeg puta kada mi je falilo motivacije. Nakon svega što se dogodilo nakon te borbe dobio sam dodatnu motivaciju" - zaključio je Josh Taylor.

Linker
14. travanj 2024 22:46