K1 i Boks

‘Joshua bi bez dvojbe pobijedio Ngannoua u MMA meču. Razumije ga, jedino će izgubiti ako...‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘Kako ću pobijediti kada ne mogu koristiti oružje koje sam koristio zadnjih 18 godina?‘

Demetrious Johnson, trenutni prvak muha kategorije u ONE Championshipu i bivši prvak UFC-a je na svom YouTube kanalu hrabro izjavio svoje mišljenje o šansi Anthonyja Joshue za trijumf protiv Francisa Ngannoua u MMA-u. Ngannou (0-2) je nokautiran u drugoj rundi protiv Joshue (28-3), u petak u glavnoj borbi večeri "Knockout Chaos" priredbe u Kingdom Areni u Rijadu.

Iako je u početku predviđao pobjedu Ngannoua, Johnson je rekao da bi Joshua izvukao najbolje od bivšeg UFC prvaka teške kategorije u MMA borbi.

“Može li Joshua pobijediti u MMA borbi? Ja mislim da da", rekao je Johnson pa nastavio:

“Bio bi to još jedan ‘striking‘ meč. ‘AJ‘ razumije njegovu distancu, ima bolje ruke od ‘Predatora‘ i može ga natjerati da promaši. Joshua bi svakako pobijedio, osim ako bi Kamerunac promijenio svoju taktiku i stjerao ga u klinč te krenuo hrvati“, dodao je Johnson.

"Mighty Mouse" također misli da ako MMA borci planiraju nastaviti prelaziti na boks, trebaju se barem pripremati duži period.

“Ne kažem da ‘Predator‘ nije shvatio ovo ozbiljno, ali ako bi ja dogovorio boksački meč, proveo bi osam do 12 mjeseci u pripremi. Razlog je jednostavan, udarci dolaze brže, kretanje je drugačije. Postoji samo jedno oružje, je li tako? Ne mogu koristiti koljena, ‘kickove‘, laktove ni hrvanje. Kako ću pobijediti kada ne mogu koristiti oružje koje sam koristio zadnjih 18 godina?“, zapitao se Johnson te zaključio:

“Još jedna stvar koja je možda uzrokovala pad Kamerunca je boksački meč s Furyjem. Tako je Joshua dobio priliku vidjeti njegov stil boksa i bolje pripremiti taktiku“.

Linker
27. travanj 2024 08:37