K1 i Boks

Joshua govorio o meču Furyja i Usyka: ‘Mislim da će on pobijediti, no želim da ishod ne bude takav‘

Oleksandr Usyk, Tyson Fury i Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Bt Sport; Sky Sports)
Fury i Usyk prvotno su se trebali boriti za ujedinjenje sva četiri pojasa teške kategorije u veljači

Anthony Joshua podijelio je svoje mišljenje o potencijalnom ishodu borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. U razgovoru za iFL TV istaknuo je za koga misli da će pobijediti, ali i ono što bi htio vidjeti u meču:

"Mislim da će Usyk pobijediti, no ne želim da ishod bude takav. Želim da Fury bude taj koji će slaviti. To je veća borba za mene, uvijek kaže da ne želi meč sa mnom, ali, kao što sam već naglasio, to je veći sraz za mene. Vrlo sebični razlozi", kroz smijeh je izjavio bivši svjetski prvak.

Fury i Usyk prvotno su se trebali boriti za ujedinjenje sva četiri pojasa teške kategorije u veljači. Ipak, Fury je na sparingu zadobio posjekotinu iznad desnog oka koja je pomaknula meč za tri mjeseca.

U međuvremenu, Joshua je sletio na Bliski Istok ususret svojoj borbi s Ngannouom koja nas očekuje u petak. Ngannou (17-3), prvi afrički MMA borac koji je osvojio titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji u listopadu je šokirao boksački svijet kada je konkurentno parirao Furyju svih 12 rundi u svom profesionalnom boksačkom debiju.

U trećoj rundi uspio je srušiti “Kralja Cigana” na pod i za dlaku izgubio podijeljenom odlukom sudaca. "AJ" je trenutno u nizu od tri pobjede otkako je upisao dva uzastopna poraza od Usyka u Britaniji i Saudijskoj Arabiji. Sada ima zadatak pobijediti MMA zvijezdu na koherentniji način, ako već gleda na pobjednika meča Fury-Usyk 18. svibnja.

Linker
27. travanj 2024 14:25