K1 i Boks

Joshua i Usyk službeno potvrđeni, poznato kad i gdje će se spektakl dogoditi

Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev
 Andrew Couldridge/PA Images/Profimedia
Riješene su sve ugovorne zavrzlame vezane uz meč za tri svjetske teškaške titule

Kao što je prošlog tjedna najavljeno, riješene su i posljednje nesuglasice u pregovorima te je meč za boksačke IBF, WBO i WBA titule teške kategorije službeno potvrđen. Objavljeno je to putem profila na društvenim mrežama koji pripadaju Matchroom Boxingu, glavnom organizatoru meča.

Anthony Joshua će, kao što je već otprije poznato, svoje spomenute titule braniti u meču protiv Oleksandra Usyka. Datum i mjesto održavanja zapravo također nisu nikoga iznenadili. Radi se o već unaprijed najavljenom 25. rujnu, a spektakl će se održati pred krcatim tribinama londonskog stadiona Tottenham Hotspura.

Riječ je o stadionu otvorenom u travnju 2019. godine, a Eddie Hearn je od samog početka imao plan organizirati neki veliki meč na tom trenutno najmodernijem sportskom zdanju u Velikoj Britaniji. Tribine stadiona primaju preko 62 tisuće ljudi, a njegov rekord posjete bit će oboren, budući da će ovo biti prvi sportski događaj na njemu gdje će gledati biti i na površini terena.

Joshui ovaj meč predstavlja puno više od samih obrana titula. Porazom bi ostao bez već ugovorenih mečeva protiv Tysona Furyja ili protiv Deontaya Wildera, ako ovaj savlada "Gipsy Kinga" u njihovom trećem ogledu. Taj se meč prvobitno trebao održati ovog vikenda ispred nas, no sve je odgođeno za najranije listopad, no ništa još nije potvrđeno.

Usyku će ovo biti treći meč u teškoj kategoriji, kojoj je pristupio nakon što je postao apsolutni prvak lakoteške kategorije te je jednom te sve titule i obranio. Ovu priliku dobio je kao obavezni WBO izazivač. Joshua se u ring vraća nakon uspješno odrađenog posla protiv Kubrata Puleva, krajem prošle godine.

Linker
27. travanj 2024 03:06