K1 i Boks

Joshua navija za Furyja, boksačke legende izabrale Wildera: 'Nikad se nemoj kladiti protiv takvog udarača!'

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Screenshot/Youtube
Deontay Wilder i Tyson Fury spremni su za veliki revanš kojeg će odraditi u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu u Las Vegasu, gotovo 15 mjeseci nakon neodlučene prve borbe.

Wilder jedanaesti put brani svoj WBC teškaški pojas, jedini koji nije u rukama Anthonyja Joshue, koji drži IBF, WBA i WBO titule. Uspije li, nadmašit će legendarnog Muhammada Alija. Nakon što je prvi meč završio bez pobjednika, obojica su i dalje neporaženi, a prema kladionicama, u ovom meču nema favorita. Podijeljeni su i fanovi, ali i bivši boksački prvaci svijeta.

Aktualni prvak Anthony Joshua navija za sunarodnjaka Furyja. "Nadam se da će Fury pobijediti. Mislim da čovjek koji je gotovo uspio pobijediti u prvoj borbi, neće pogriješiti drugi put. Bio je blizu, toliko da je bilo neodlučeno. Zato mislim da će se Fury vratiti i pobijediti", rekao je Joshua.

Legendarni Evander Holyfield prednost je dao Wilderu: "Wilder, zbog njegovog samopouzdanja i činjenice da radi prave stvari kako bi ostao u najboljoj formi, i predanosti svom zanatu. Wilder nije samo velik momak s jakom desnicom, on je proračunat u svom pristupu".

Jedan od najvećih boksača svih vremena i prvak u pet različitih kategorija, Sugar Ray Leonard također je prednost dao Amerikancu: "Znam da Fury ima izvrsne boksačke vještine i sjajnu bradu, vidio sam to nakon dva nokdauna u prvom meču. Ipak, mislim da je Wilder uvijek u formi i da će iskoristiti svoju brzinu i snagu da završi posao".

"Nikad se nemoj kladiti protiv udarača, posebno takvog poput Wildera", kaže boksačka ikona Manny Pacquiao: "Njega gledam kao i Mikea Tysona, još jednog udarača. Vidim Wildera kao pobjednika nokautom u desetoj rundi".

Teškaška legenda Larry Holmes dao je preciznu prognozu: "Wilder će nokautirati Furyja u sedmoj ili osmoj rundi, ako učini ono što znam da može - ostati vani, koristiti svoj direkt i pogađati desnom preko njega".

Nekadašnji WBC, WBA i IBF prvak, a danas analitičar Sky Sportsa, Carl Froch očekuje sudačku odluku: "Fury pobjeđuje na bodove. Ne sviđa mi se ideja da će nokautirati Wildera. Morao bi mu se približiti, a onda bi mogao dobiti u bradu. Ako to napravite s Wilderom - gase se svijetla".

"Odgledao sam taj meč u glavi toliko puta. Moje srce i instinkt daju prednost Wilderovom snažnom udarcu. Mislim da će taj udarac za nokaut pogoditi Furyja", smatra bivši teškaški prvak David Haye, koji je sparirao s Wilderom: "On je imao razarajući udarac. Nikada nisam osjetio ništa ni približno tako snažno. Ima formulu koja mu uspijeva, zašto bi to itko mijenjao? Bit će to luda borba."

Linker
18. svibanj 2024 06:54