K1 i Boks

Joshua ne namjerava slaviti pobjedu nad Ruizom: 'Ja sam ovdje s ciljem!'

Anthony Joshua
 screenshot/Youtube
Anthony Joshua otkrio je kako Andyja Ruiza Jr. smatra stepenicom na njegovom odavno isplaniranom putu vladavine teškom kategorijom svjetskog boksa. Iako je Ruiz prije šest mjeseci prekinuo njegov niz neporaženosti, Joshua na ovaj meč ne gleda kao na nešto gdje bi mu pobjeda predstavljala uspjeh vrijedan burnog slavlja.

Joshua u ovaj meč ulazi potvrditi kako je 1. lipnja u New Yorku imao samo loš dan te će pokušati uvjerljivim nastupom popraviti dojam i još jednom sebe vratiti tamo gdje je bio posljednjih nekoliko godina. Meč je stoga izuzetno važan, budući da si novi poraz Britanac ne smije dozvoliti pa je i medije zanimalo koliko mu znači pobjeda i koliko je istu burno spreman proslaviti. Dobili su odgovor kakvom se nisu nadali.

"Ljudi me pitaju hoće li mi biti poseban trenutak ako pobijedim u meču, ali ja im kažem ne. To kažem jer znam da ovdje pripadam i znam što sam sposoban napraviti. Nakon što vratim te pojaseve ostat ću smiren i fokusiran. Neće to biti vrijeme za slavlje, morat ću svoje stanje uma ostaviti u poziciji izazivača i odmah razmišljati o onome što slijedi", rekao je Joshua na danas održanoj konferenciji za medije.

Ruiz je već u lipnju trebao biti samo jedna postaja prema osiguravanju dobre pregovaračke pozicije za meč protiv Deontaya Wildera, a na kraju je Joshuu bacio nekoliko stepenica unazad. Da bi se Wildera ponovno moglo staviti u kontekst s njim, pobjeda mu je imperativ. Osim toga, što ona bude uvjerljivija, Joshua će bolje kotirati među boksačkim fanovima i medijima. Mnogi od njih su ga nakon Madison Square Gardena otpisali.

"Nisam došao u boks da bih odradio svoj dio, došao sam preuzeti stvar. Došao sam s ciljem i u potpunosti sam mu podredio sve što radim. Nisam se do sada imao priliku niti okrenuti i vidjeti što sam napravio, Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo, Olimpijske igre, britanska titule, svjetske titule. Imam već dovoljno iskustva i ne dolazim ovdje napraviti show, dolazim pobijediti. Ovo je bilo jedno dugo putovanje i nema šanse da ću pustiti da mi ovi pojasevi odu. Spreman sam umrijeti u pokušaju da ih osvojim", još je poručio Anthony, boksač koji svakako ima svoju misiju. I dobro je biti fokusiran, ali je isto tako dobro si uvijek dati oduška i prepustiti emocijama da odrade svoj posao. Kakva god bila, pobjedu bi Joshui svakako bila možda i najvažnija u karijeri, odmah nakon one protiv Vladimira Klička.

Linker
20. travanj 2024 15:22