K1 i Boks

‘Joshua neće pogađati Duboisa tako čisto kao Hrgović. To će biti kompetitivna borba, više nego što svi misle‘

Daniel Dubois vs. Filip Hrgović

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Ukoliko se želi boriti protiv Joshue, Dubois definitivno mora poraditi na tome da ne prima tako čiste udarce jer će Joshua to zasigurno iskoristiti

Porazom od Daniela Duboisa, naš Filip Hrgović nije izgubio samo svoj status obaveznog izazivača prema IBF-u. Filip je također izgubio veliku priliku koju će sad dobiti Dubois, a radi se, dakako, o velikom meču protiv Anthonyja Joshue na Webmleyju. Još uvijek se čeka da se meč službeno potvrdi, no za očekivati je uskoro.

Svoje viđenje ovog meča jučer je za Seconds Out dao i trener Adam Booth, možda i najpoznatiji po radu s Davidom Hayeom. Booth je rekao da Joshua neće čisto pogađati Duboisa kao što je to činio Hrgović:

‘‘Mislim da je očita stvar reći da je u tom meču favorit Anthony Joshua. Pogotovo zato što je Daniel protiv Hrgovića bio toliko puta pogođen tom desnom rukom. No, imam osjećaj da će ovoga puta biti nešto pametniji i da neće dopustiti da ga se tako lako uhvati i tako čisto. Mislim da će to biti kompetitivna borba, više nego što mnogi misle, no i dalje favoriziram Anthonyja Joshuu‘‘, rekao je Booth.

Hrgović je te večeri Duboisa uistinu pogodio jako puno puta tom desnicom, no Dubois je pokazao kako ipak može primiti udarac. Ranije ga se najviše kritiziralo zbog toga, odnosno, govorilo se da mu nedostaje hrabrosti i da ne može primati udarce.

Ukoliko se želi boriti protiv Joshue, Dubois definitivno mora poraditi na tome da ne prima tako čiste udarce jer će Joshua to zasigurno iskoristiti. Ostaje nam pričekati službenu potvrdu ovog meča, iako nema razloga da se on i ne organizira. Bit će to pravi britanski okršaj na Wembleyju.

Linker
25. lipanj 2024 23:10