K1 i Boks

Joshua odgovorio na kritike da nije agresivan: ‘Ja nisam borac, ja sam boksač!‘

Anthony Joshua 

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ipak ne možemo pobjeći od činjenice da onog Joshue s početka vladavine jednostavno nema

Bivši prvak Anthony Joshua u posljednje vrijeme doživljava velike kritike na svoj račun. Osim kritika kako je protiv Jermainea Franklina izgledao plašljivo i igrao na sigurno, veliki broj kritika se također odnosi na nedostatak agresivnosti unutar ringa koji se sada već u ozbiljnoj mjeri primijeti.

Uspio je Joshua vratiti se pobjedama prošloga mjeseca, no nastup mu nije baš izgledao obećavajuće. Franklin inače slovi kao boksač nešto slabijeg kalibra te se očekivalo da će ga Joshua s lakoćom riješiti, no to nije bilo tako. Sada se Anthony ponovno osvrnuo na kritike koje zbog toga dobiva:

‘‘Kada gledate što nekoga čini onime što je, morate gledati njegove atribute. Ja sam dosta visok, imam dug raspon ruku, ali ja neću biti razbijač. Kada pogledate i moj karakter, ja nisam nešto agresivna i ekstrovertna osoba, ja nisam borac – ja sam više boksač. To je misaoni proces, to je moja metoda. Uvijek sam pokušavao razvijati svoju boksačku inteligenciju tijekom svih 12 rundi‘‘, rekao je Joshua za Sky Sports.

‘‘Upravo se o tome radilo u borbi protiv Jermainea Franklina. Shvatio sam da se borim s nekim tko baca kontre i pokušava vas pogoditi s prednjim krošeom – stoga sam i promijenio taktiku. Zaglavio sam iza prednjeg direkta, koristio svoje prednosti da pobijedim meč. Mislim da čovjek koji ima plan A, B i C ima puno više šanse da izađe kao pobjednik‘‘, dodao je.

Istina je da Joshua nije ništa krivo rekao, no ipak ne možemo pobjeći od činjenice da onog Joshue s početka vladavine jednostavno nema. Bio je to Joshua koji je bio agresivan i završavao protivnike, no poraze od Usyka je očito jako teško podnio.

Linker
27. travanj 2024 00:54