K1 i Boks

Joshua opleo po Furyju: ‘J**i se, komentirao si ‘dvije kobasice‘, to je previše nepoštovanja‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE Afp
Nakon teškog nokauta nije došlo do smirivanja strasti te je pogrdno isprozivao Furyja

Anthony Joshua impresivno je savladao Francisa Ngannoua u petak navečer. Bivši dvostruki svjetski prvak nije gubio vrijeme i dva puta je poslao bivšeg UFC prvaka teške kategorije na pod. Zatim slijedi devastirajući, savršen desni "overhand" koji dovodi do konačnog kraja za Kamerunca. Gotovo je izašao bez ogrebotina te nije primio niti jedan značajniji udarac na putu prema pobjedi.

Ovaj nokaut je još impresivniji s obzirom na činjenicu da Ngannou nikada u svojoj profesionalnoj karijeri nije bio u nokdaunu, a kamoli totalno "ugašen". Bio je to razoran završetak kojeg mnogi nisu predvidjeli s obzirom na to koliko se Ngannou pokazao čvrstim u oktogonu do sada, a posebno nakon njegovog solidnog nastupa protiv WBC prvaka Tysona Furyja u listopadu.

Upravo je Fury imao pogrdne komentare na ovaj dvojac, a Joshua nije bio raspoložen za ljubaznosti nakon što je nokautirao Ngannoua te je uputio vulgarni izljev bijesa prema Furyju. Nakon teškog nokauta nije došlo do smirivanja strasti te je nakon borbe pogrdno isprozivao "Kralja Cigana" i odmah stao u obranu "Predatora".

"J*** se Tyson Fury. Inače ne volim ‘trash-talk‘, ali čuo sam da je rekao nešto o tome da je komentirao dvije kobasice ili tako nešto. Čovjek s kojim se borio (Ngannou) je bivši UFC prvak koji si je preokrenuo život. To je previše nepoštovanja", rekao je za IFL TV nakon borbe kada je upitan o njegovim stavovima o Furyju koji je gledao pored ringa.

Joshua sada može čekati meč protiv boljeg iz revanša Furyja i Oleksandra Usyka, a ima opciju i boriti se protiv Filipa Hrgovića. Rekao je da želi meč s njim te preostaje za vidjeti hoće li se to uistinu ugovoriti.

Linker
25. travanj 2024 16:37