K1 i Boks

Joshua opovrgnuo današnje informacije: ‘Ne slušajte takva sr*nja nego ono što vam ja kažem‘

Anthony Joshua

 Ben STANSALL/AFP
Vrlo brzo je Anthony Joshua reagirao na informacije koje su danas uzburkale boksačku javnost

Većina britanskih news portala te svjetskih portala borilačke ili sportske tematike danas je prenijela vijest koju je prvo otkrio Telegraph, kako bi Anthony Joshua ovih dana trebao prihvatiti ponudu od 15 milijuna dolara, koliko bi mu isplatili promotori Tysona Furyja, da se skloni sa strane, odnosno da odustane od revanša protiv Oleksandra Usyka, čime bi se otvorio put za organizaciju meča Furyja protiv Usyka, za apsolutnog svjetskog prvaka teške kategorije. Joshua bi se u tom slučaju, kasnije ove godine, borio protiv pobjednika.

To je zapravo zazvučalo kao vrlo realna situacija, budući da su prošla četiri mjeseca od Joshuinog poraza protiv Usyka, a revanš još nije dogovoren, kao što nije poznato niti koji bi trebao biti novi Joshuin tim te prije svega novi trener. To je nešto što se ne može baš jako brzo organizirati pa se vjeruje da je vrlo lako moguće da on neće u skorije vrijeme biti spreman za tako veliku borbu, zapravo borbu koja je ključna za nastavak njegove karijere.

Joshua je čovjek koji rijetko kad reagira na natpise, posebno putem društvenih mreža, no ovog puta je to napravio. Očito ga je informacija koji je prenio Gareth A. Davis toliko razljutila da je osjetio potrebu odmah reći kako stvari stoje s njegove strane. To je napravio putem videa objavljenom na njegovom Snapchat profilu. Da, Joshua baš ne koristi društvene mreže, a kad ih koristi, onda to napravi na onoj koja je gotovo zaboravljena.

"Slušam kako ljudi govore da je Joshua spreman prihvatiti 15 milijuna dolara da se skloni sa strane. Nisam potpisao nikakav ugovor za tako što. Nisam vidio takav ugovor. Dakle, stvari stoje ovako. Prestanite slušati sranja sve dok informacije ne dođu od mene. Ja sam čovjek koji kontrolira svoju vlastitu sudbinu, ja sam čovjek koji rješava svoje vlastite poslove. Ja sam pametna osoba i moja svaka odluka je jako dobro proračunata", rekao je Joshua u videu koji traje 36 sekundi.

Više informacija svakako bismo trebali znati u srijedu, za kada je zakazana licitacija honorara za meč Tysona Furyja i Dilliana Whytea. Naravno, ako se prije timovi ne dogovore pa do licitacije onda niti ne dođe. U svakom slučaju, Furyjev tim ne skriva svoju namjeru da plate Joshui toliko veliki novac samo da mogu doći do meča koji žele. S druge strane, Joshua bi u takvom slučaju kod javnosti možda ispao kukavica, a to si nikako ne želi dozvoliti. Nadamo se da ćemo ovog tjedna dobiti sve odgovore za teškašku zavrzlamu koja ovako traje već puna četiri mjeseca.

Newsletter

Prijavite se na Fight Site newsletter i ne propustite zanimljive priče!

Linker
17. svibanj 2022 16:49