K1 i Boks

Joshua otkrio koliko ćemo ga još gledati u ringu: ‘Ovo nije početak moje karijere, bližim se kraju‘

Kubrat Pulev vs Anthony Joshua
 ANDREW COULDRIDGE
Svjetski boksački prvak već ima jasne planove i dobro zna kada bi mogao objaviti kraj karijere

Svjetski profesionalni boksački prvak u teškoj kategoriji 31-godišnji Britanac Anthony Joshua nagovijestio je da će boksati još pet godina prije povlačenja u mirovinu, rekavši za Sky Sports News da "uvijek planira unaprijed kako se bliži kraju karijere". 

Za Joshuu bi ova godina trebala biti vrlo značajna, jer bi se u njoj trebao boriti protiv sunarodnjaka Tysona Furyja za ujedinjenje naslova po svim najznačajnijim verzijama.

Joshua trenutno drži naslove po WBA, IBF i WBO verziji otkako ih je vratio u svoje vlasništvo pobjedom 2019. u revanšu protiv Andyja Ruiza Jr. i obranio prije mjesec dana nokautiravši Kubrata Puleva.

"Ovo nije početak moje karijere. Bližim se kraju. Ne živim za trenutak. Uvijek planiram unaprijed. Ostalo mi je još pet godina, što je malo više od jednog olimpijskog ciklusa", izjavio je Joshua za Sky Sports News i sugerirao da bi i njegov budući suparnik Tyson Fury trebao razmišljati na isti način.

"Fury je profesionalac mnogo duže od mene. Trebao bi razmišljati o skorom umirovljenju. Ako želi učvrstiti svoju ostavštinu, tu sam i spreman sam", poručio je Joshua 32-godišnjem Furyju.

No, Fury je rekao da želi vladati poput Vladimira Klička.

"Kličko je boksao i s 40", izjavio je boksač koji je 2015. maknuo Ukrajinca sa svjetskog trona.

"Mnogi veliki šampioni su bili dugovječni. Ne boksam zbog novca, slave ili naslova. Boksam jer me to čini sretnim i volim to raditi. Nikome ne moram ništa dokazivati", dodao je Fury.

Linker
13. siječanj 2021 08:10