K1 i Boks

Joshua poručio Whyteu: 'Moraš se naučiti respektu!'

Anthony Joshua
 Adrian DENNIS / AFP
Svoj komentar na poraz Dilliana Whytea od Alexandera Povetkina dao je i Anthony Joshua

Anthony Joshua s velikim je zanimanjem pratio meč između Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina, inače svojih bivših protivnika. Do sinoć je on bio jedini koji je savladao Dilliana te jedan od samo dvojice koji su bili bolji od ruskog teškaša pa je upravo zbog toga njegov komentar događanja bio izuzetno tražen. Istog je odmah po završetku meča dobio Sky Sports, kojima je Joshua prvo prokomentirao Whyteovo ponašanje u porazu.

"Dillian se treba naučiti respektu i treba pružiti ruku svom protivniku", najviše je Joshui u oko upao trenutak kad Whyte nije odgovorio na pruženu ruku Povetkina, netom prije proglašenja protivnika.

Onda se okrenuo samom meču i onoga što je po njemu bio ključan trenutak. Naime, Joshua vjeruje kako je Whyte trebao biti puno žešći nakon prvog brojanja u četvrtoj rundi te da je tu trebao ići na završetak meča.

"Pitao sam se ima li Dillian još uvijek taj instinkt u sebi. Ova borba zvala je na maksimalno nasilje. To je ono što sam htio vidjeti od njega kad je imao priliku. Kad ja osjetim krv, onda idem protivnika završiti. Naravno, uvijek se može dogoditi da tako primiš neki nezgodan udarac, no nekad nije dobro ostaviti sve za kasnije. Vidjeli smo da se tada svašta može dogoditi", objasnio je svoje viđene Anthony.

Whyte je Povetkina u četvrtoj rundi dva puta slao na pod. Očekivalo se da će u petoj nastaviti na isti način, no vrlo brzo je primio udarac koji ga je poslao u teškom nokautu na pod.

"Taktika bi trebala biti završiti svog protivnika i krenuti prema idućem", dodao je još Joshua.

Whyte je najavio kako će pokrenuti klauzulu koja mu garantira revanš te isti želi odraditi već u prosincu.

Linker
20. travanj 2024 14:40