K1 & Boks

Joshui prijeti oduzimanje pojasa: WBO naredio meč s Usykom, a IBF gura svog izazivača: 'Imaš 180 dana...'

Anthony Joshua i Andy Ruiz Jr
 Screenshot
Anthony Joshua vratio se na tron pobjedom u revanšu protiv Andyja Ruiza Jr-a i osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule prvaka teške kategorije. Britanac se osvetio za težak poraz od prije šest mjeseci i upisao u povijest postavši teškaški prvak drugi put u karijeri.

Joshua i Ruiz su odmah nakon meča iskazali interes za trilogijom, no Britanac je ubrzo saznao da ga čekaju druge obaveze koje bi ga mogle koštati jedne od titula.

WBO je naredio Joshui obranu pojasa u roku od 180 dana, a protivnik bi mu trebao biti obvezni izazivač Oleksandr Usyk, bivši prvak lakoteške kategorije.

"Bitka na dinama je završena, sada slijede obavezne bitke. WBO-ov obavezni izazivač Usyk u sljedećih 180 dana", rekao je nakon sinoćnjeg meča predsjednik WBO-a Paco Valcarcel.

U isto vrijeme, priliku za meč s Joshuom čeka i IBF-ov obvezni izazivač Kubrat Pulev, pa bi prvak mogao ostati bez jednog od ta dva pojasa. I Joshua je svjestan što ga čeka pa je na Ruizov javni poziv na treći meč ostao suzdržan.

"Ne znam, ne želim previše govoriti. Dug jezik nije nešto što ljudi poštuju. Što god možemo učiniti, učinit ćemo. Neka fanovi odluče. Mi smo otvoreni za sve", rekao je Joshua za BBC.

Linker
23. prosinac 2020 19:17