K1 i Boks

Joyce o porazu od Zhanga: ‘Bila je to užasna izvedba, htio sam razveseliti ljude, a dobio sam batine‘

Joe Joyce

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
‘Na teži način sam saznao koliko je snažan i moćan‘, rekao je britanski teškaš o ‘Big Bangu‘

Malo više od mjesec dana prošlo je otkako je Zhilei Zhang boksačkom svijetu priredio veliko iznenađenje i u Londonu tehničkim nokautom svladao favoriziranog Joea Joycea. Ishod tog meča, ali potencijalne posljedice koje bi mogao ostaviti za sobom u konstelaciji odnosa teške kategorije danima su bili tema brojnih razgovora, analiza i novinskih tekstova, a u prvom velikom intervjuu nakon poraza, o svemu je progovorio i sam Joyce.

"Imao sam malo vremena za sebe, obitelj i prijatelje, i to je bilo dobro", rekao je 37-godišnji britanski teškaš u uvodnom dijelu razgovora za iFLTV, pa se osvrnuo na ono što je 15. travnja isporučio u okršaju s iskusnim Kinezom:

"Očigledno je to bila užasna izvedba s moje strane. Zeznu boriti protiv boksača koji boksa iz kontragarda, bilo je teško izbjeći njegov prednji direkt jer je brz i udara jako, a ima i puno iskustva iz amaterskih dana. On je dobar borac, a ja nisam pružio sve što mogu".

Govorio je "Juggernaut" i o potencijalnim pogreškama koje su se dogodile u njegovom taboru tijekom pripremnog procesa.

"Bilo je tu nekih određenih stvari u mom kampu, možete sada cjepidlačiti i spekulirati o tome, ali moj tim i ja ćemo se osvrnuti na situaciju koja se dogodila, vidjeti što možemo poboljšati i krenuti naprijed", rekao je pa prokomentirao kako je poraz od Zhanga utjecao na njega:

"Vrlo je iritantno, osobito u profesionalcima kad želiš biti neporažen i neprikosnoven...ali gubio sam i u amaterima, vidjet ću gdje sam pogriješio i vratit ću se jači. Bio sam na vrhu i izgubio WBO interim titulu, ali još uvijek imam vremena vratiti se natrag i dobiti svoju priliku za napad na pojas, ovisno, naravno, o drugim borbama. Nikad ne možeš znati što će se točno dogoditi, ali postoje dobre opcije za mene".

Na novinarsko pitanje zašto se nakon meča ispričao svojim navijačima, Joyce je odgovorio:

"Imam imidž neuništivog ‘Juggernauta‘, ljudi su gledali moju borbu, a ja nisam ispunio ono što sam najavljivao... Volim ispuniti svoja obećanja i razveseliti ljude dobrom izvedbom, a umjesto toga dobio sam batine. To nije način na koji bajke završavaju, ali živiš i učiš, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi".

Ponovno se vratio na ono što mu je Zhang priredio među konopcima, pa usporedio 40-godišnjeg Kineza s Danielom Duboisom kojeg je nokautirao u studenom 2020. godine.

"Pokušao sam pristupiti meču kao protiv Duboisa, ali on nije ‘southpaw‘, a i osim toga, Zhang je puno iskusniji od njega. Dobar je kontraš, snažan je i moćan, a ja sam to saznao na teži način. Siguran sam da mogu bolje od toga i da ga mogu pobijediti u sljedećoj borbi. Čak i u toj petoj rundi on se počeo kretati prema natrag i možda bi u drugom dijelu borbe bila drugačija priča, ali zbog mog oka meč je morao biti zaustavljen", istaknuo je Joyce, pa prokomentirao svoju odluku da aktivira klauzulu o revanšu za Zhangom:

"Ubrzo nakon borbe primijetio sam da svi prozivaju Zhanga, pa sam pomislio: ‘Samo malo, ja imam pravo na revanš‘ i htio sam da to svi znaju".

Upitan o eventualnom novom porazu od Zhanga, koji bi bio poguban za njegovu karijeru i status, Britanac je odlučno zaključio:

"Boks je rizičan sport, a smatram da ako ne riskiraš, ne možeš ništa ni postići. Želim revanš s njim i to je bila lagana odluka za mene".

Linker
24. travanj 2024 15:42