K1 i Boks

Kabayel dominantno došao do svoje 20. profesionalne pobjede

Agit Kabayel
 Instagram
Agit Kabayel uspješno se vratio u boksački ring dominantnom pobjedom nad Evgeniosom Lazaridisom

Jedan od najboljih europskih boksačkih teškaša, Agit Kabayel, uspješno se vratio u ring nakon duže pauze. 27-godišnji njemački boksač kurdskih korijena, član UFD gyma Ivana Dijakovića, bio je uvjerljiv u glavnoj borbi priredbe održane u Magdeburgu.

Nakon deset rundi tehnički kvalitetnog boksa, Kabayel je savladao Evgeniosa Lazaridisa koji se ovih putem pokazao kao dobar i čvrst protivnik, no bez potrebne kvalitete za ugroziti Kabayela u ijednom trenutku meča.

Lazaradis je najviše toga pružio u ranijim rundama, unutar kojih je odlučio iskoristiti maksimum svoje snage i kondicije pa je tako prisilio Kabayela na oprezniji boks. Ipak, s vremenom su napadi Lazaridisa postajali sve očitiji i slabiji, dok je Kabayel svojim kretanjem pokazivao kako se ugodno osjeća u ringu te kako niti nema namjeru ići na brzi nokaut kojim bi završio meč. Vidjelo se da mu ring nedostaje pa je odradio meč do kraja. Pokušao ga je završiti tijekom posljednje dionice, no kod Lazaridisa je ostalo dovoljno snage da ostane na nogama do završnog gonga.

Kabayel je ovom pobjedom svoj omjer doveo na 20-0 te je najavio kako namjerava svoje iduće mečeve odraditi u SAD-u. Nakon što se predstavi američkoj publici, vjeruje da će prije do prilike za nastup na nekoj velikoj priredbi ili protiv nekog poznatog teškaškog imena.

Linker
19. travanj 2024 20:09