K1 i Boks

‘Kada mi se taj teškaš unio u lice, us*ao sam se od straha. Pomislio sam: ‘Bože, udarit će me!‘‘

Eddie Hearn

 Screenshot/YouTube (iFL TV)
Eddie Hearn prisjetio se konfrontacije koju je imao s Derekom Chisorom prije desetak godina

Prepucavanja, sukobi i "trash talk" posljednjih su godina postali neizostavni dio borilačkog sporta, odnosno jedan od najefektnijih marketinških alata u prodaji mečeva. To osobito dolazi do izražaja u MMA-u, no situacija nije drugačija ni u boksu, a u konfrontacijama takvog tipa nerijetko sudjeluju i promotori poput Eddieja Hearna, koji je u jednom od svojih recentnih javnih istupa govorio upravo na tu temu i otkrio osjeća li strah kada se nađe licem u licem s nekim boksačem.

"To se toliko puta dogodilo da se više ne bojim", odlučno je rekao čelni čovjek Matchroom Boxinga u razgovoru za iFL TV pa se prisjetio davnog bliskog susreta s Derekom Chisorom: "Kada sam bio mlađi, prije desetak godina, Chisora mi se unio u lice, a ja sam se us*ao od straha. No, s godinama se pomiriš s time, ako će me udariti - udarit će me. Više me nije briga, ne osjećam nikakav strah, moje emocije su izgorjele".

U nastavku razgovora britanski promotor je dodao: "U to sam vrijeme pomislio: ‘Bože, Chisora će me udariti!‘, a ako ‘DelBoy‘ sada nasrne na mene i odluči me pogoditi, nadat ću se da neće biti gadno, da ću moći spavati i ponovno se probuditi, odnosno nadat ću se da to neće ni učiniti, te da boksači razumiju taj ‘teatar‘ i da mi svi volimo ovaj sport".

Linker
15. rujan 2024 01:11