K1 i Boks

Kada Mike Tyson i Jake Paul uđu u ring, srušit će rekord star gotovo 62 godine

Mike Tyson

 Michele Eve Sandberg/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dok jedan hoće, drugi nevjerojatni rekord iz 2019. godine začudo ipak neće biti srušen

Mike Tyson i Jake Paul će srušiti rekord star gotovo 62 godine kada se sastanu ovog ljeta, 20. srpnja u AT&T stadionu u Arlingtonu, Teksas, uživo na Netflixu.

Tyson će proslaviti svoj 58. rođendan prije nego uđe u ring dok je Paul u punoj fizičkoj snazi s 27 godina.

Impresivna razlika od 31 godine je najveća u povijesti profesionalnog boksa, nadmašujući 29-godišnju razliku između 49-godišnjeg Archieja Moorea i 2o-godišnjeg Muhammada Alija, tada još uvijek Cassiusa Claya kada su se sastali 15. studenog 1962. godine. Ali je pobijedio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Tyson se nada da može učiniti isto u svom nadolazećem meču s Paulom za dva i pol mjeseca.

Njihova kontroverzna borba, koja je izazvala širok prosvjed među članovima boksačke zajednice, na početku je trebala biti samo egzibicijska borba. Međutim, u ponedjeljak, Paulova promotivna tvrtka, ‘Most Valuable Promotions‘, potvrdila je da će njegova borba s Tysonom službeno biti profesionalna borba pod pokroviteljstvom ‘Texas Department of Licensing and Regulations‘ (TDLR).

Nakon toga, mnogi su mislili kako će Tyson time srušiti još jedan rekord kao najstariji profesionalni boksač u povijesti, ali to neće biti slučaj.

Albert Hughes Jr je ušao u Guinessovu knjigu rekorda jer je u dobi od 70 godina i 234 dana uspio dobiti službenu profesionalnu licencu od Indiana komisije i stupio je u ring 14. prosinca 2019. godine kao profesionalni boksač. Borba se odvijala u Tyndall Armouryju, istom mjestu na kojem je Hughes Jr 45 godina ranije osvojio Indiana Golden Gloves natjecanje. Njegov neuvjerljiv protivnik, Tramane Towns, bio je boksač u dobi od 43 godine i imao je omjer od nula pobjeda i šest poraza, a poslije meča sa Hughesom Jr, imao je sedam poraza. Towns je pao na pod nakon što je primio nekoliko udaraca u drugoj rundi i nije uspio ustati dovoljno brzo.

Hoće li i Tyson uspijeti pobijediti značajno mlađeg protivnika kao što su to uspjeli napraviti Moore i Hughes Jr, preostaje nam vidjeti 20. srpnja.

Linker
02. svibanj 2024 19:41