K1 i Boks

Kakve vijesti iz usta Eddieja Hearna: Filip Hrgović najizgledniji je protivnik Anthonyja Joshue!

Filip Hrgović i Anthony Joshua

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Naveo je i ostale moguće protivnike, ali čini se da ‘El Animal‘ ima velike šanse

Već dulje vremena poznato je da Anthony Joshua želi odraditi borbu u prosincu ili siječnju iduće godine. Dosta dugo najbolje je kotirao Deontay Wilder, ali taj meč trebao bi se održati tek na proljeće što je natjeralo Eddieja Hearna da počne tražiti novog protivnika za raniji termin.

Jedan od najpopularnijih svjetskih boksača u pohodu je za povratak na sam vrh, a to bi mu bila prva borba nakon što je u kolovozu nokautirao Roberta Heleniusa. U razgovoru za Boxing Social, Hearn je spomenuo tri imena koja najbolje kotiraju, a po njegovima riječima, tu najbolje stoji - Filip Hrgović!

"Ne želim dalje o borbi s Wilderom, ali mislim da je to riješeno za ožujak ili travanj. Sada ću reći nešto više o borbama u siječnju. Ljudi uvijek govore: dajte nam neka imena – evo ih: Hrgović, (Otto) Wallin i (Agit) Kabayel. Trenutačno nismo službeno ni s kim zatražili borbu za 23. prosinac, ali ako se pregovori ubrzaju, možemo riješiti nešto ​​za taj datum."

Posljednji meč "El Animala" dogodio se upravo na istoj priredbi kada je slavio i Joshua, a to je bio meč u kojem je nokautirao Australca Demseyja McKeana. Sada čeka rasplet borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, a ako odmah budu odradili revanš, pobjedniku će se oduzeti IBF pojas te bi se naš teškaš trebao boriti protiv Wallina. Ipak, nakon ovoga sve je moguće.

Što se tiče Kabayela, on je posljednju borbu odradio protiv još jednog hrvatskog teškaša, Agrona Smakićija u travnju kada ga je i pobijedio, ali nekako je teško zamisliti da bi upravo on stao na crtu "AJ-u". Očito su dva glavna pretendenta Hrgović i Wallin, a s nestrpljenjem ćemo pratiti hoće li u nekom slučaju najbolji hrvatski boksač odraditi meč s legendarnim Britancem.

Linker
27. travanj 2024 10:47