K1 i Boks

Kinez kojeg pamtimo po meču s Hrgovićem otkrio svog favorita revanšu Usyka i Furyja: ‘Ipak blago naginjem prema...‘

Fury vs. Usyk 1

 Nick Potts/pa Images/profimedia
Zhang se nakon poraza protiv Parkera i strašnog nokauta protiv Wildera nada prilici za svjetski naslov

Zhilei Zhang s velikim zanimanjem iščekuje nadolazeći revanš između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, koji će se održati u prosincu.

Njihov prvi okršaj, između tada neporaženih teškaša, bio je prava borilačka poslastica. U Saudijskoj Arabiji vodila se neizvjesna bitka, s izmjenama dominacije u oba smjera, no jedna odlučujuća runda presudila je u Usykovu korist. Ukrajinac je plasirao ključan udarac koji je Furyja bacio na konopce, što je na kraju i odlučilo ishod nakon 12 iscrpljujućih rundi.

Ta pobjeda donijela je bivšem olimpijskom zlatnom medaljašu i apsolutnom prvaku u kruzer kategoriji još jedan povijesni uspjeh, status apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji.

Međutim, revanš neće uključivati sva četiri pojasa, budući da je Usyk morao napustiti IBF titulu kako bi ispunio svoju obvezu prema Furyju. Unatoč tome, pobjednik ovog susreta vrlo bi lako mogao usmjeriti pažnju prema trenutnom IBF prvaku, Danielu Duboisu, kako bi ponovno ujedinio sve titule. Zhilei Zhang je za Seconds Out podijelio svoje mišljenje o ishodu nadolazeće borbe.

"Oba borca su sjajna i obavili su izvrstan posao u prvom meču, ali u ovom sportu vještine su ono što presuđuje, a Usyk definitivno posjeduje te vještine. Kreće se lako, ima brze noge, baca puno kombinacija. Mislim da je već ‘skinuo’ Furyja. Fury je također sjajan, ima svoje adute, ali ja ipak blago naginjem Usyku," rekao je Zhang.

Zhang, poznat pod nadimkom "Big Bang", nada se kako će se uskoro izboriti za priliku da se suoči s jednim od ova dva teškaša, s obzirom na njegov impresivan niz pobjeda u posljednje vrijeme. Poslije poraza protiv našeg Filipa Hrgovića, vratio je svoju karijeru u "uspravnu orbitu". U lipnju je impresivno zaustavio Deontaya Wildera nokautom u petoj rundi, a tijekom 2023. godine ostvario je dvije pobjede nokautima nad britanskom uzdanicom Joeom Joyceom. Između Joycea i WIldera, "naletio" je na preporođenog Josepha Parkera koji ga je u 12 sjajnih rundi "debelo" nadboksao.

Linker
23. listopad 2024 18:16