K1 i Boks

'Kličko je teško nokautirao Wildera, sve sam vidio!'

 Johann GRODER / APA / AFP
Nastavlja se verbalni rat između Dilliana Whytea i Deontaya Wildera, a ovoga je puta teškaš iz Brixtona medijima ispričao vrlo zanimljivu priču iz jednog trening kampa legendarnog Vladimira Klička.

Whyte je privremeni WBC-ov prvak i idući obvezni izazivač za tu titulu, ali i borac koji nerijetko javno napada 'Brončanog bombardera' zamjerajući mu pritom "izbjegavanje" njihovog susreta u rignu.

Kao novu otrovnu strelicu prema Wilderu, Whyte je bacio priču po kojoj je Vladimir Kličko tijekom jednih svojih priprema brutalno nokautirao američkog teškaša i današnjeg WBC-ovog prvaka.

Kličko se, podsjetimo, umirovio 2017. nakon poraza od poraza od Anthonyja Joshue. Legendarni Ukrajinac je tijekom svoje dugačke i bogate karijere znao za sparing partnere koristiti i Joshuu, i Whytea i Wildera, a ovog je posljednjeg navodno i jednom prigodom pošteno uspavao.

U razgovoru za Sky Sports, Whyte je prije priče o Wilderu otkrio i kako je jednom prigodom protjeran iz Vladimirovog kampa. Razlog? Navodno je bio pregrub u sparinzima.

"Samo sam pokušavao učiti, a onda sam vidio kako on nokautira ljude. Pomislio sam si, 'e mene nećeš nokautirati'. Ušao sam u ring i krenuo na njega. Sextonu je slomio nos, a ja nisam htio da mene nokautira. Ušao sam malo grublje na njega, pretvorilo se to u pravu borbu te su me u konačnici zbog toga poslali kući", priča Whyte.

Jedan od boksača koji su nokautirani na tim pripremama navodno je bio 'Brončani bombarder', a Amerikanca je, prema Dillianovoj priči, skupo koštalo divljanje po ringu.

"Vidio sam kako ga je nokautirao. Vladimir ga je nokautirao. On zna što se dogodilo. Imao je podignute ruke, zakuhao je borbu i počeo divljati. Vlad se povukao, promijenio rad nogu, bacio fintu, pa još jednu, direkt u tijelo, pa fintirao prednji direkt, pa bacio lijevi kroše. Wilder je imao podignute ruke, ali bio je gotov. Nije to bio nokdaun, on je bio teško nokautiran. Trzao se na podu. Vjerojatno zato nije htio profesionalnu borbu s Vladom, nije mu se sviđala ta ideja...", zaključio je Whyte.

Linker
27. travanj 2024 00:25