K1 i Boks

Kličko prognozirao revanš Wildera i Furyja: 'Ne, ovime ne najavljujem svoj povratak'

 Philip Pacheco / Anadolu Agenc/ AFP
Legendarni Vladimir Kličko s velikim će zanimanjem pratiti revanš Deontaya Wildera i Tysona Furyja, a u razgovoru za The National otkrio i odmah objasnio zašto priželjkuje pobjedu 'Kralja Cigana'.

Nakon što smo u prvom susretu ostali bez pobjednika, 22. veljače u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni ponovno će se u ringu obračunati boksačke superzvijezde Tyson Fury i Deontay Wilder. Do velikog revanša ostalo je manje od deset dana, a svoju prognozu sada je iznio i bivši svjetski prvak Vladimir Kličko.

Kličko odmah priznaje kako u tom meču priželjkuje Furyjevu pobjedu, ponajviše iz razloga jer smatra kako će takav ishod otvoriti brojna vrata u teškoj kategoriji pa tako i ona koja vode do velikog okršaja za ujedinjenje svih titula.

"Mislim, možda bolje rečeno, priželjkujem Furyjevu pobjedu. Vjerovali ili ne, on bi to mogao i napraviti. Možda ne, ali svejedno to želim vidjeti. A trebao je biti revanš između njega i mene... Najavljujem li ovime povratak? Ne. Slušajte me pozorno, ne najavljujem revanš", izjavio je Kličko koji je tako podsjetio na 2015. i noć u kojoj je Fury šokirao svijet i prekinuo višegodišnju dominaciju ukrajinskog udarača.

"Mogao bi nastati dobar miks ako Fury pobijedi. Otvorila bi se brojna vrata. Ali, kao što sam već rekao, ili će Wilder pobijediti nokautom ili će Fury pobijediti na bodove", prognozirao je za The National umirovljeni Kličko.

Podsjetimo, Vladimir je jako dobro upoznat i s vještinama aktualnog WBC-ovog prvaka. Iako se nikad nije borio s Wilderom, Amerikanac i Ukrajinac u prošlosti su znali zajedno trenirati.

Linker
15. travanj 2024 04:14