K1 i Boks

Kličko 'proslavio' godišnjicu posljednjeg meča: 'Pustio sam ga da me pobijedi!'

Kličko vs. Joshua
 Ben STANSALL / AF
Na jučerašnji dan prije tri godine održan je jedan od najboljih boksačkih mečeva u novijoj povijesti i jedan od najboljih unutar teške kategorije uopće. Riječ je o ujedno posljednjem meču Vladimira Klička i njegovom porazu od Anthonyja Joshue, kojeg se on prisjetio zanimljivom objavom.

Tri godine nakon meča koji je oduševio i one najzahtjevnije ljubitelje boksa, Vladimir Kličko prisjetio se onoga što su Anthony Joshua i on pružili 29. travnja 2017. godine na Wembley stadionu u Londonu. Bio je to Vladimirov povratak godinu i pol dana nakon što je ostao bez svojih titula porazom od Furyja te je tim putem pokušao oduzeti dvije koje je u međuvremenu prisvojio Joshua, onu po IBF-u i WBA-u.

Vladimir nije uspio u svom naumu, ali se od fanova oprostio jednim od najuzbudljivijih mečeva svoje karijere. Pred 90.000 gledatelja, Ukrajinac je na zemlji završio u petoj rundi, no ustao se i podigao kvalitetu svog nastupa te je u šestoj on poslao Britanca na pod. Nastavila se otvorena akcija sve do 11. runde, kad je Joshua dva puta Klička poslao na pod. Oba se puta on vratio u meč, no kod treće opake serije se ukazao sudac i prekinuo meč. Kličko se na godišnjicu meča istog prisjetio objavom na Twitteru.

"Prije tri godine, dozvolio sam Anthonyju Joshui da me pobijedi. Bilo mi je žao momka, lol. Šalim se. Sjajan prvak, borba za povijesti, obojica smo napredovali tim mečem. Hvala fanovima na podršci koji su pružili obojici", napisao je Vladimir uz podjelu zajedničke fotografije.

Fanovi su kvalitetom ovog meča bili iznenađeni ponajviše zbog toga što godinama ranije nisu bili zadovoljni Kličkovim neatraktivnim stilom, a sve više je tako izgledao i boks koji je preferirao Joshua. No, ništa od toga nije viđeno u ovom meču, nego upravo ono zbog čega fanovi plaćaju ogromne cijene ulaznica. Vladimir je imao pravo tražiti revanš, ali tu klauzulu nikad nije pokrenuo nego se povukao. I lijepo je vidjeti da se prisjetio tog meča iako iz njega nije izašao kao pobjednik. Uvijek je bio gospodin!

Linker
14. travanj 2024 02:02