K1 i Boks

Komisija iz Nevade zabranila sučeljavanje licem u lice Wildera i Furyja - promotori bijesni!

 Photo by John Gurzinski / AFP
Noćas ćemo po hvatskom vremenu pratiti vaganje, posljednju službenu provjeru prije iznimno iščekivanog revanša za svjetski WBC naslov između Deontayja Wildera i Tysona Furyja. No, ako čekate tradicionalno sučeljavanje na pozornici, ostat ćete razočarani.

Komisija iz države Nevade, koja je zadužena za regulaciju samog meča i čitave priredbe, je odlučila zabraniti sučeljavanje dva glavna aktera nakon što odrade službenu vagu. Razlog je incident, koji se dogodio prije dva dana nakon službene press konferencije u kojem su se Fury i Wilder naguravali na pozornici, a osiguranje je spriječilo da ne dođe do goreg scenarija.

"Komisija u Nevadi je zabranila da se Deonatay Wilder i Tyson Fury sučele licem u lice na vaganju u petak popodne, uoči njihovog teškaškog meča za titulu svjetskog prvaka", stoji u izvještaju koji je objavio boksački insajder ESPN-a Dan Rafael.

Predsjednik Top Ranka, promotorske kuće koja stoji iza Tysona Furyja, Todd duBoef, očekivano nije bio zadovoljan ovakvim raspletom jer je sučeljavanje vrlo bitan dio kulture ovakvih mega mečeva i svakako može podići zanimanje za dvoboj, a time i povećati prodaju PPV prijenosa dan kasnije.

"U 25 godina, koliko se bavim boksom, nikada nisam vidio da jedno administrativno tijelo uskače i zabranjuje sučeljavanje licem u lice. To je vrlo bitan momenat prije meča. Jednostabvno sam šokiran", izjavio je duBoef.

I zaista, radi se o vrlo neuobičajenoj odluci koju neće cijeniti nitko - niti organizatori, niti borci, ali niti fanovi! Uostalom sučeljavanje i služi da bi se dodatno podignule tenzije i atmosfera prije velike borbe.

Linker
15. svibanj 2024 23:13