K1 i Boks

Lawrence Okolie trebao bi se boriti protiv čovjeka koji je stvorio opasne probleme Danielu Duboisu

Lawrence Okolie (lijevo) i Alen Babić (desno)

 Instagram (alen Babić)
Vrlo je zanimljivo promatrati kako se ova nova kategorija razvija, a njezin trenutačni WBC prvak traži nove izazove

Lawrence Okolie će vjerojatno braniti svoju WBC titulu u bridgerweight kategoriji protiv Kevina Lerene iz Južnoafričke Republike, no njegov trener Joe Gallagher nada se da bi privlačnost ove titule titule mogla namamiti neke od velikih boksačkih imena - poput Deontaya Wildera - u vrlo lukrativnu i veliku borbu za njegovog boksača.

Okolie, s rekordom od (20-1, 15 KO), osvojio je titulu destruktivnom pobjedom u prvoj rundi protiv bivšeg protivnika Alena Babića Lukasza Rozanskog u Poljskoj u svom prvom meču s Gallagherom kao trenerom. Prije toga, bilo je mnogo priča o Okolievim neujednačenim nastupima, a Gallagher je radio na mentalnom stanju svog borca kako bi ga motivirao da izađe kao agresor.

Sjeli su zajedno i gledali jedan boksački klasik, Tommyja Hearnsa koji nokautira Roberta Durana. Iz tog su izvukli puno pouka

"To je ono što sam želio od njega," objasnio je Gallagher. "Želio sam takvu vrstu nastupa. Ima puno visine, puno dosega, puno snage, i postao je samopouzdaniji s tim te je izašao i izvršio plan igre. Bio sam jako sretan zbog njega. Na horizontu su velike borbe za njega."

"Lawrence je bio stvarno zadovoljan. Pripreme i kamp su bili briljantni. Trenirali smo u Engleskoj, Manchesteru (Okolie živi u Dubaiju), Champ’s Camp (Gallagherova dvorana), i kao što su svi govorili, doveli smo Rockyja u teretanu Apolla Creeda, vratili smo se osnovama i te noći je učinio ono što sam želio."

Osim Lerene, tu je i WBA bridgerweight prvak Evgeny Tishchenko, ali novac bi došao ako bi značajan teškaš mogao biti namamljen da se natječe u novoj i slabo cijenjenoj kategoriji.

"Taj bridgerweight, to je kategorija do 101.6 kg i kad pogledate ljude poput Usyka, to je težina koju je imao prije nego što je borio protiv Tysona Furyja, i tu su borbe za Lawrencea Okolieja, bilo da drugi prvaci žele doći i boriti se za bridgerweight titulu, za borce poput Deontaya Wildera da postanu dvostruki svjetski prvaci, ili Usyka ili bilo koga."

Jedini poraz u Okoliejevoj karijeri dogodio se kada je Chris Billam-Smith osvojio WBO kruzer titulu od njega prošle godine. Bilo je spekulacija da bi se Okolie mogao suočiti s Richardom Riakporheom da je pobijedio Billam-Smitha u lipnju, ali Gallagher kaže da je njegov borac sada čist od tih potencijalnih protivnika.

"Ti dani su prošli, ta divizija" rekao je Gallagher. "Krenuli smo dalje. Lawrence je sada na drugom putovanju."

Linker
07. rujan 2024 10:26