K1 i Boks

Legenda UFC-a traži da se trajno otkaže borba Tysona i Paula: ‘Ovo je trenutno najgluplja stvar koja se događa‘

Jake Paul

 Daniel McGregor-Huyer/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan od najtrofejnijih UFC boraca iznio je svoje argumente i rekao tko bi trebao zamijeniti Mikea Tysona

Legenda MMA-a i jedan od najdugovječnijih UFC-ovih prvaka, Demetrious Johnson, smatra da bi odgodu borbe između Jake Paula i Mikea Tysona trebalo pretvoriti u trajno otkazivanje.

Paul se prvotno trebao boriti protiv boksačke ikone 20. srpnja, ali je meč odgođen kada je 58-godišnjak doživio zdravstvene probleme tijekom leta. Liječnici su bivšem prvaku naredili duži odmor od treninga prije povratka u dvoranu.

No, Johnson, jedan od najtrofejnijih prvaka u UFC povijesti, misli da tu borbu ne bi trebali ponovno zakazivati. Umjesto toga, Paul bi po njegovom mišljenju trebao odraditi sigurniju borbu protiv nekog drugog velikog imena, unatoč inzistiranju TV kuće Netflix koja po prvi puta organizira boksački program.

Johnson već neko vrijeme analizira Paulovu karijeru na svom uspješnom YouTube kanalu ‘Mighty‘, a detaljno se pozabavio i ovom borbom. Govoreći jučer u emisiji ‘The MMA Hour‘ s Arielom Helwanijem, pozvao je Netflix da potpuno otkaže Tysonov povratnički meč:

"Mike Tyson ima 58 godina", rekao je Johnson. "Ne znam kakva mu je zdravstvena povijest. Mislim da je najveći problem što netko tko ima 58 godina pokušava natjerati svoje tijelo do apsolutnog limita i ne znam da li uopće sparira.‘‘

"Volim Jakea Paula i želim ga vidjeti kako se bori. A tamo je toliko boksača protiv kojih bi mogao graditi svoju statistiku. Razumijem da je Mike Tyson veliko ime i zato to žele napraviti, ali mislim da ne bi trebali razmatrati tu borbu."

Umjesto odgođene borbe Paul-Tyson, Johnson bi radije vidio da se internetska zvijezda okuša sa svojim najvećim rivalom – KSI-jem. Dvojac se svađa još od 2018. godine, a Paulu je bilo teško gledati kako je njegov brat, Logan Paul, 2019. godine izgubio kontroverznom odlukom sudaca protiv Britanca.

"Ima ih toliko protiv kojih bi se Jake Paul mogao boriti", nadodao je Johnson. "KSI je jedan od njih, mogao bi se revanširati i protiv T-Wooda (Tyrona Woodleyja). Mogao bi se boriti protiv Mikea Perryja, Jorgea Masvidala, Anthonyja Pettisa. Toliko je opcija.‘‘

"Ima dosta boraca koji su mlađi od Mikea Tysona, ali i stariji od njega koje bi mogao pobijediti i koji su velika imena. Ali mislim da njegova borba protiv Tysona nema smisla. Čovjek ima 58 i ne želim ga vidjeti ozlijeđenog, zar ne? To je samo moje osobno mišljenje, ništa protiv Jakea ili Mikea.‘‘

"Jednostavno ne vidim razloga da se bori protiv 58-godišnjaka. Siguran sam da bi Eddie Hearn mogao pronaći nekoga drugog za Jakea. Ovo je trenutno najgluplja stvar koja se događa."

Linker
04. lipanj 2024 15:00