K1 i Boks

Legendarni Holyfield analizirao boksački meč Miočić vs. Fury i ne daje Stipi nikakve šanse!

Stipe Miočić i Tyson Fury
 screeshot/Youtube
Prelazak linearnog svjetskog boksačkog prvaka Tysona Furyja u MMA je i dalje vrlo vruća tema britanskog tiska. "Kralj Cigana" namjerno "potkuruje" ovu situaciju konstantnim objavama vezanim uz slobodnu borbu, a pritom mu pomaže i UFC borac Darren Till, koji ga navodno priprema za prelazak u drugi sport.

Ukoliko se odluči na prelazak u slobodnu borbu, Stipe Miočić se nameće kao jedno od imena koja su na samom vrhu popisa potencijalnih protivnika. Upitan što misli o dolasku Furyja u MMA, bivši svjetski boksački prvak Evander Holyfield je ukazao na nekoliko problema, ali je i naglasio da u slučaju boksačog meča njega i Miočića, američko-hrvatski borac nema nikakve šanse. Da se pita boksačkog veterana, on bi se na Furyjevom mjesto držao isključivo šakačkog sporta.

"Fury će ugasiti svjetlo svim onim UFC borcima koji su ga prozvali na međusobni boksački meč, kao što je to učinio prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić. Tako da mora biti jako pametan u svemu", vjeruje Amerikanac i dodaje da bi bilo apsolutno suprotno da boksač dođe u MMA kavez.

"Ako ne poštuješ dovoljno nečiji sport i odvažiš se ući u kavez, jednostavno će te prebiti."

Holyfield je analizirao zašto će Fury biti težak zadatak za MMA borce u boksačkom meču.

"Stipe mora razumjeti da je Tyson boksač. Osim što se radi o pravom boksaču, on je jako visok. Nije bitno kakav će MMA borac biti na drugoj strani. Hoće li on biti visok ili nizak, ali Fury će ga prebiti u boksu jer ima toliko više iskustva", smatra Holyfield i zaključuje:

"A u UFC-u bi Furyja mogli istući udarcima nogama pa neće dobiti niti priliku toliko mnogo udarati. Mislim da ne može napraviti ozbiljnu tranziciju u kratkom periodu. Stavio bi sebe u vrlo nezgodnu situaciju, neovisno o tome koliko je kvalitetan u boksu. Da sam ja on, držao bih se boksa! Ionako nema više previše vremena za profesionalnu karijeru."

Linker
04. svibanj 2024 23:17