K1 i Boks

Lennox Lewis o Wilderovom porazu: ‘Nije bio spreman, boksao je zbog novca. Evo što mu savjetujem da učini‘

Lennox Lewis

 FAMOUS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Famous/zuma Press/profimedia
Posljednji apsolutni prvak teške divizije smatra da bi ‘Brončani bombarder‘ trebao pronaći novog trenera

Petnaest dana prošlo je od spektakularne boksačke priredbe u Rijadu, a meč o kojem se još uvijek najviše govori u borilačkoj javnosti jest onaj između Josepha Parkera i Deontaya Wildera. Novozelandski teškaš jednoglasnom je sudačkom odlukom svladao "Brončanog bombardera", koji je neuvjerljivom izvedbom izazvao veliki broj negativnih reakcija i kritika na svoj račun. Jedan od posljednjih koji su se oglasili na tu temu nekadašnji je apsolutni "heavyweight" prvak Lennox Lewis, koji smatra kako je Wilder izgubio pravi boksački fokus.

"Ne znam na što je bio fokusiran, rekao bih da je to novac. Kao da je razmišljao na način: ‘Platili su me, nisam bio doista spreman, ali došao sam i isporučio to što sam isporučio za nešto novca‘. Izgubio je iskru", rekao je legendarni Britanac za magazin The Ring, pa savjetovao Wilderu da nađe novog trenera: "Pronađi nekoga tko može tvoje snažne udarce učiniti još smrtonosnijima radeći na stvarima kao što su kvalitetan kroše i aperkat. Iznenadi protivnike, svi očekuju desnicu, ali udari ih aperkatom ili krošeom".

U završnom dijelu razgovora, Lewis je ponovio kako je Wilder prihvatio meč s Parkerom zbog financijskih razloga, bez obzira na to što nije bio spreman za okršaj s novozelandskim teškašem.

"Mislim da je to prihvatio njegov poslovni um jer ni na koji način nije bio spreman za Parkera. Rekao je da neće zahrđati, ali on nije Houdini, svi zahrđaju ako ne rade dovoljno. Nije mi jasno sve ono što je govorio", zaključio je bivši prvak.

Linker
28. travanj 2024 07:25