K1 i Boks

Lennox Lewis reagirao na otkazivanje meča Fury-Usyk: ‘Prava šteta za njega, saga se nastavlja...‘

Lennox Lewis

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Zadobio je posjekotinu na istom mjestu kao i u borbi s Ottom Wallinom

Posljednji apsolutni prvak u teškoj kategoriji reagirao je na vijest da se Tyson Fury i Oleksandr Usyk neće boriti ovaj mjesec. Lennox Lewis postao je apsolutni vladar kraljevske kategorije prije 25 godina pobjedom nad Evanderom Holyfieldom u drugom meču nakon kontroverznog remija u njihovoj prvoj borbi.

Izgledalo je da će Fury učiniti isto u srazu protiv Ukrajinca, ali posjekotina na sparingu spriječila ga je u tome. Lewis je predvidio koliko će vremena biti potrebno za oporavak te istaknuo da je Furyjeva posjekotina na istom mjestu kao i protiv Otta Wallina 2019. godine.

"Prava šteta za Tysona Furyja. Ova posjekotina je na istom području kao ona koju je dobio u borbi protiv Wallina. Vjerojatno će mu trebati oko šest šavova i tri mjeseca da zacijeli. Saga se nastavlja"...

Dok je Furyjeva najgora posjekotina bila iznad obrve u toj borbi s Wallinom, zadobio je drugu ispod koja se čini na gotovo istom mjestu.

Lewis je bio spreman okruniti novog prvaka u Rijadu, ali to se ipak neće dogoditi u skorije vrijeme. Bilo je govora da će Filip Hrgović uskočiti kao zamjena, ali potvrđeno je da se cijela priredba otkazuje i odgađa za neki novi datum kad se "Kralj Cigana" oporavi.

Linker
01. svibanj 2024 17:26