K1 i Boks

Lennox Lewis vratio bi se u boksački ring: ‘Nadam se da će Tyson ostaviti malo i za mene‘

Lennox Lewis

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Nakon borbe Mikea Tysona u studenom, mogli bismo vidjeti još jedan veliki povratak boksačke legende

Lennox Lewis je željan boksačkog obračuna s Jakeom Paulom.

Bivši apsolutni prvak teške kategorije umirovio se iz boksa 2003. godine. Napustio je sport nakon pobjede prekidom nad tadašnjom novom zvijezdom, Vitalijem Kličkom. Međutim, uvijek je ostavljao otvorena vrata za mogući povratak u ring.

Dok se njegov bivši rival Tyson sprema za unosan obračun s Paulom u studenom, i Lewis je otvoren za ideju povratka kako bi dokazao da je i dalje u vrhunskoj formi.

Upitan bi li se borio protiv pobjednika borbe Tyson-Paul, Lewis je rekao za Fox 29 Philadelphia: "To je dobro pitanje. Nadam se da će Tyson ostaviti malo Jakea Paula za mene."

"Možete se boriti s nekim takvim i dobro proći jer osoba s kojom se borite nije pravi borac i znate već stotinu stvari koje on tek uči.‘‘

‘‘Dob bi mogla biti presudan faktor ako se borba previše oduži, ali ako se približe i Mike Tyson dođe sa svojom desetosekundnom kombinacijom, ako ga jedan od tih udaraca pogodi, Paul će definitivno pasti."

Lewis dobro zna kakav je osjećaj dijeliti ring s Tysonom. Britanac je 2002. godine branio svoje WBC i IBF naslove prvaka teške kategorije protiv "Željeznog Mikea" u onome što je bila Tysonova posljednja borba za svjetski naslov.

Tyson je dobro započeo, ali je do četvrte runde Lewis ušao u svoj ritam i počeo pogađati Amerikanca direktima i desnim aperkatom. U osmoj rundi Tyson je pao nakon lijevog aperkata i trenutak kasnije bio je nokautiran preciznim desnim direktom.

Lewisu je dodijeljena nagrada Ring Magazinea za nokaut godine 2022., a boksao je još jednom prije umirovljenja.

Tyson je, s druge strane, boksao još tri godine, ali nije uspio dostići formu koja ga je učinila jednim od najopasnijih boksača svoje ere.

Linker
27. lipanj 2024 11:19