K1 i Boks

Lucija Bilobrk ipak poražena od predstavnice Rusije: Iz Beograda donosi ponosno srebro i poveću nagradu!

Srebrna Lucija Bilobrk

 CROPIX Cropix
Danas poslijepodne hrvatski boks je dobio još jedno priznanje kada je hrvatska boksačica osvjetlala obraz hrvatskog boksa

Peterostruka prvakinja Hrvatske Lucija Bilobrk te višestruka svjetska i europska prvakinja u kickboksu, savate, muay thaiju te K-1 tek je odnedavno krenula graditi boksačku karijeru na međunarodnoj sceni. Karizmatična Splićanka ostvarila je nebrojene uspjehe u svojoj dosadašnjoj borilačkoj karijeri iako ima tek 24 godine.

Jelena Gapešina, ime je ruske predstavnice u kategoriji do 81 godina, a radi se o boksačici koja je ekstremno tehnički potkovana te predstavljala je veliki izazov našoj predstavnici. Meč je protekao u kompetitivnom tonu, mlada splitska lavica je dala sve od sebe. Bilobrk ne treba očavajati zbog propuštene prilike već ovo će joj zasigurno biti velika škola koja će joj značiti u budućim izazovima koji su pred njom.

Poražena je jednoglasnom odlukom sudaca članica splitskog Pit Bulla jednostavno nije imala odgovor na razornu moć niže Ruskinje koja je "haubicama" prijetila i stvarala presing, ipak moramo zaključiti da je Bilobrk puno "profinjenijeg" stila. Sigurni smo da će njeni treneri u splitskom klubu naći način na koji će prilagoditi njen stil njezinim kolegicama "brawlericama". Lucija je dokazala s prvim odličjem u seniorskom ženskom splitskom boksu da su sjajne stvari ispred nje, a s ovim se je najavila na velika boksačka vrata.

Boksačica koja svoje korijene vuče iz tomislavgradskog zavičaja odlazi ponosna iz Beograda s titulom viceprvakinje Europe te povećom financijskom nagradom od 10.000 dolara.

Njezini treneri moraju biti ponosni na način na koji je Lucija došla do finala odnosno koristila je izuzetnu pokretljivost kombiniranu s svojom vision i dužinom ruku, a upravo na taj način porazila je svoju protivnicu u polufinalu Srpkinju Elmu Hajrović koja je inače svjetska prvakinja u karateu.

Linker
05. svibanj 2024 21:15