K1 i Boks

Luis Ortiz pred revanš s Wilderom: 'Dok ga netko ne pobijedi, on je najbolji teškaš ovog desetljeća!'

Wilder vs. Ortiz
 screenshot/Youtube
Luis Ortiz i Deontay Wilder ovog će vikenda odraditi revanš svog prošle godine održanog meča. Pred novu priliku da postane prvi boksač koji će zaustaviti 'Bronze Bombera', Kubanac je najavio meč. Meč koji će održati protiv, kako on sam kaže, najboljeg teškaša ovog desetljeća.

Nakon što je prošle godine umalo savladao Deontaya Wildera te je postao prvi koji ga je tijekom meča bacio u velike probleme (po mišljenju većine, Wildera je spasio znak za kraj runde), 40-godišnji Luis Ortiz ovog će vikenda imati novu priliku za napraviti ono što prvobitno nije uspio. Nakon napornih priprema odrađenih u Las Vegasu, Kubanac je spreman, preostalo je još ući u ring MGM Grand Arene i odraditi posao.

"Osjećam se jako dobro pred ovaj meč. Sav uloženi rad i trud će se napokon isplatiti. Trenutno odmaram svoje tijelo da bih bio što bolji na večer borbe. Tijekom priprema radili smo vrlo pametno, neke stvari smo promijenili po pitanju dijete i vjerujem da će to dovesti do toga da odradim borbu na višem nivou. Moja težina je upravo tamo gdje želim da tu. Sve u svemu, imali smo produktivan kamp. Nije mi lako bilo otići od kuće i napustiti obitelj te trenirati u Las Vegasu, no to je ona žrtva koju moram napraviti ako želim biti svjetski prvak", rekao je Ortiz u razgovoru za Bad Left Hook nešto o svojim pripremama, koje je ovog puta odradio drugačije, sve s ciljem da u meč unese neke promjene.

Promjene su svakako potrebne ako želi savladati Wildera, za kojeg je izjavio kako je najbolji teškaš ovog desetljeća. Ako se pogleda rezultat na papiru i ono što je uspio napraviti, tu teoriju mu rijetko tko može osporiti. No, prošlogodišnji Wilderov meč protiv Furyja ono je što fanove i analitičare navodi na mišljenje kako je potreban dovoljno dobar tehničar i Wilder će doživjeti svoj prvi poraz. Ortiz je u ožujku prošle godine bio blizu, a sad vjeruje da ima ono što je potrebno da posao završi na pravi način.

"Već ranije sam rekao kako je Wilder najbolji teškaš ovog desetljeća, sve dok ga netko ne pobijedi. Ovog puta imamo drugačiju strategiju nego prvi put i to bi trebalo napraviti bitnu razliku u meču. Imam planove kako završiti meč prije gonga za kraj posljednje runde, no spreman sam odraditi meč koji bi mi donio pobjedu i ako odemo sve do sudačkih odluka."

Meč je američkoj publici ponuđen kao PPV i to u "PBC of FOX" seriji boksačkih priredbi. Ispod teksta možete vidjeti službenu "Countdown" najavu.

Linker
23. travanj 2024 10:29