K1 i Boks

Luka Pratljačić putuje u London pomoći Joyceu u pripremama za revanš sa Zhangom: ‘Poziv nas nije iznenadio‘

Luka Pratljačić (Zhilei Zhang i Joe Joyce)

 DAMIR KRAJAC/CROPIX, QUEENSBERRY PROMOTIONS, FS
‘Puno ljudi iz profesionalnog boksa saznalo je za Luku nakon sparinga s Filipom Hrgovićem u Houstonu‘, poručio je trener osječkog superteškaša

Na oduševljenje ljubitelja "plemenite vještine", ritam velikih boksačkih mečeva u teškoj kategoriji nastavlja se nešto intenzivnijim ritmom od onog uobičajenog. Sljedeći je na redu "heavyweight" okršaj, odnosno revanš, između Zhileija Zhanga i Joea Joycea. Nakon što je "Big Bang" sredinom travnja pobijedio "Juggernauta" tehničkim nokautom u šestoj rundi i tako mu preoteo status obveznog izazivača po WBO-u, 23. rujna (OVO Arena, Wembley, London) gledat ćemo novi sraz britanskog i kineskog teškaša. Mogli bismo reći da će navedeni obračun imati i hrvatsku notu, budući da će dijelom Joyceovog pripremnog kampa biti i Luka Pratljačić!

Osječki superteškaš, naime, u nedjelju putuje za London, gdje će sparirati s Joyceom, koji je u Pratljačićevim boksačkim karakteristikama (kontragard) prepoznao idealnog sparning partnera. O svemu je na Facebooku izvijestio Pratljačićev trener Matej Matković, čiju objavu prenosimo u cijelosti.

"Luka je opet prepoznat na globalnoj karti svjetskog boksa! Već sutra u nedjelju leti za London sparirati britanskom superteškašu Joeu Joyceu koji se sprema za meč s kineskim divom Zhileijem Zhangom. Zhanga je tukao naš Hrga, a Kinez se pokazao kao preveliki "zalogaj" za Joycea te je zbog ozljede na oku, zadobivene tijekom meča, morao predati borbu. Sada se Britanac sprema za uzvrat koji je po kalendaru 23. rujna 2023. Joyce se nalazi u Top 10 teškaša na BoxRecu, 2016. u Riu osvojio je olimpijsko srebro, dok je na istom natjecanju naš Hrga osvojio broncu. Budući da je Kinez ljevoruk poput Luke poziv nas nije iznenadio jer je puno ljudi, iz profesionalnog boksa, saznalo za Luku nakon sparinga s Filipom u Houstonu i ukrajinskim teškašem Viktorom Vykhrystom u Hamburgu ove godine. Ovaj put Luka za London ide bez trenera jer je riječ o samo tjedan dana sparinga odnosno 3 sparinga koje treba odraditi sa Jojceom. Po povratku iz Britanije čeka nas nova destinacija - Njemačka! Samo jako prema naprijed, a sve po planu", napisao je trener Boksačkog kluba Osijek na svom Facebook profilu.

Linker
17. svibanj 2024 11:29